Inzamelen Sportkleding Weggeefbeurs

Na vier succesvolle edities van de Sportkleding Weggeefbeurs, is er ook in 2023 een Weggeefbeurs. De Sportkleding Weggeefbeurs wordt gehouden op vrijdagavond 8 september. De Sportkleding Weggeefbeurs is een initiatief van MOVE Vught, Kernteam Bestaanszekerheid en Welzijn Vught.

Voor sommige mensen is het financieel niet haalbaar om naast het lidmaatschap van een sportvereniging te zorgen voor geschikte sportkleding. Daarnaast zie je bij veel mensen dat er goede of bijna nieuwe sportkleding in de kast ligt, waar niets meer mee gedaan wordt. Zo is het idee van de Sportkleding Weggeefbeurs ontstaan. Er worden sportkleding, sportschoenen en sportattributen (zoals tennisrackets, hockeysticks, etc.) ingezameld, om die op 8 september aan te bieden tijdens de Weggeefbeurs. Mensen die de spullen goed kunnen gebruiken, mogen dan gratis geschikte kleding, schoenen en attributen uitzoeken en meenemen.

Inzamelen
Om voldoende sportkleding en -schoenen te kunnen aanbieden, moeten er natuurlijk voldoende spullen worden ingezameld. Dit gebeurt op speciale inzamellocaties. Op deze inzamellocaties staat een winkelwagentje waarin u spullen kunt doneren. De inzamellocaties zijn in Vught: Jeugd- en Jongerencentrum Elzenburg, Lidwinastraat 12c, inzamelen tijdens openingstijden t/m 31 augustus; Theater de Speeldoos, Vliertstraat 6, inzamelen tijdens openingstijden t/m 14 juli.
Helvoirt: HelvoirThuis, Kloosterstraat 30, inzamelen tijdens openingstijden t/m 14 juli.
Cromvoirt: Kindcentrum de Leydraad, Kerkweg 2, inzamelen tijdens openingstijden t/m 14 juli.

Inzamelen bij sportclubs
Ook bij vier Vughtse sportverenigingen is er een inzamelpunt: Vughtse Sportclub Prins Hendrik, HC MOP, Tennisvereniging Bergenshuizen en Zwaluw V.F.C.

De organisatie kan ook nog hulp gebruiken bij het sorteren/uitzoeken en op de dag van de Sportkleding Weggeefbeurs zelf. Wil jij het team versterken? Kijk dan hier voor meer informatie.

Kijk ook bij

Jong talent exposeert in Museum Boxtel

Van 20 april tot en met 30 juni is in Museum Boxtel de expositie ‘MUBO …