Home / Algemeen / Inzamelactie voor Voedselbank en blinden in 3e wereld
Patisserie De Rouw

Inzamelactie voor Voedselbank en blinden in 3e wereld

Al sinds 2012 organiseren Lionsclubs jaarlijks de landelijke inzamelingsactie voor de Voedselbank, waarbij in vorige jaren voor in totaal 260 miljoen Douwe Egberts-waardepunten zijn ingezameld, goed voor 330.000 pakken koffie! De actie loopt tot 31 december 2018.

Ook dit jaar in december zamelt Lions Club Vught Douwe Egberts-waardepunten in ten gunste van de Voedselbank. De waardepunten worden omgeruild voor pakken koffie en via uitdeelpunt van Vincentius, toegevoegd aan de voedsel- en hulppakketten. Het unieke van deze landelijke Lions-actie is dat Douwe Egberts de opbrengst verhoogt met 15%.

Oud en vreemd geld
In uw directe omgeving binnen de gemeente Vught kunnen de gezinnen die hulp behoeven, uw ondersteuning goed gebruiken. Help dus ook dit jaar mee aan een succesvol resultaat! De actie wordt dit jaar opnieuw gecombineerd met het inzamelen van oud en vreemd geld. De Nederlandse Lionswerkgroep Blinden zamelt al jaren oud en vreemd geld in. Via eigen wegen wordt dit geld omgewisseld in euro’s. Voor iedere 10 euro kan in de 3e wereld een blinde die lijdt aan staar worden geopereerd, waarna die weer normaal kan zien. Bijna iedere Nederlander heeft oud of vreemd geld in huis liggen waar niets mee wordt gedaan. Dankzij deze actie is er nu een prachtige bestemming voor. Kom in actie en mest uw keukenlade uit, kijk in de verzameltrommeltjes en keer de keukenpotjes om. Vraag ook bij uw vrienden, familie en buren naar de waardepunten en het oud & vreemd geld! Uw Douwe Egberts-waardepunten – bij voorkeur geteld – en oud & vreemd geld kunt u de gehele maand december inleveren op de onderstaande adressen in Vught: Marinus Marktveld 54, Jan Hamers Marktveld 38, De Kaasstulp Kerkstraat 16, Keurslager Jacobs Moleneindplein 116, Albert Heijn Marktveldpassage 6 en Primera Van Sleeuwen Moleneindplein 58. U kunt ze ook persoonlijk afgeven of in de bus doen bij: Hans Esser, Frederik Hendriklaan 7, 5263 AW Vught, Jeroen van der Heijden, Dorpsstraat 11, 5261 CJ Vught of Bart van Velthoven, Rondeweg 19, 5263 GP Vught.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kijk ook bij

Een nieuwe lente – een nieuwe Basiscursus Groen!

De Natuurgroep Gestel gaat in het voorjaar weer een basiscursus Groen verzorgen. Met deze cursus …