Intocht Sinterklaas in Esch zondag 24 november

Het is bijna zover; zondag 24 november arriveert Sinterklaas in Esch! Om 14.30 uur komt hij per pakjesboot aan, via de Essche Stroom. De Sint en zijn Pieten worden ontvangen bij ’t Haventje aan de Haarenseweg.

Een aantal Pieten is al eerder in het dorp te zien. Vanaf 13.00 uur zijn ze namelijk aan het gymen in de gymzaal op de St. Willibrordusschool. Alle kinderen zijn welkom om met deze Pietjes te dansen, te gymen en te spelen. Vanaf deze plek lopen zij om 14.00 uur gezamenlijk naar het Haventje. Samen zullen ze dan om 14.30 uur Sinterklaas en zijn Pieten welkom heten. De burgemeester en de fanfare Sint Willibrordus mogen natuurlijk niet ontbreken. De fanfare en de kinderen begeleiden Sinterklaas naar Dorpshuis De Es, via de Haarenseweg. Vanaf 15.00 uur kunnen de kinderen in het dorpshuis feestvieren met Sinterklaas en zijn Pieten.

Slaapkamer van Sinterklaas
Sinterklaas heeft opnieuw een mooie slaapkamer in Esch. Kinderen en natuurlijk opa’s en oma’s, oppas en neefjes en nichtjes kunnen de slaapkamer bezoeken op:
Dinsdagmiddag 26 november 14.45-16.00 uur
Donderdagmiddag 28 november 14.45-16.00 uur
Vrijdagavond 29 november 18.30-20.00 uur (Sinterklaas is dan aanwezig)
Dinsdagmiddag 3 december 14.45-16.00 uur

Zoals je ziet is de slaapkamer ook op vrijdagavond 29 november te bezoeken. Op deze avond worden er liedjes gezongen, marshmallows worden geroosterd en natuurlijk kan men van de pepernoten snoepen. De slaapkamer is opnieuw in De Opgang bij de kerk, ingang via Dorpsstraat 8.

Meer informatie? Kijk dan op soesch.nl

Kijk ook bij

Cursus Sterrenkunde in Den Bosch

Galaxis, de afdeling ‘s-Hertogenbosch van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde (KNVWS), verzorgt …