Home / Algemeen / Interactieve middag over de rechtspraak toen en nu
Patisserie De Rouw
Daltons

Interactieve middag over de rechtspraak toen en nu

Altijd al willen weten hoe het er vroeger aan toe ging in de rechtszaal? Ben je benieuwd hoe de straffen door de jaren heen zijn veranderd? Hoe streng waren ze vroeger voor minderjarige verdachten en had je toen ook al tbs? Op deze en vele andere vragen krijg je een antwoord in het Paleis van Justitie in ’s-Hertogenbosch op vrijdagmiddag 27 september. In het kader van de Week van de Rechtspraak verzorgen de rechtbank Oost-Brabant, het gerechtshof ‘s-Hertogenbosch en het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) dan een interactieve middag over de rechtspraak toen en nu.

Tijdens deze bijeenkomst duiken we in een aantal oude uitspraken uit de archieven van het BHIC om zo meer te leren over de rechtspraak van vroeger. Je krijgt een inkijkje in de manier van oordelen van eeuwen geleden. Hoe hoog waren de straffen, hoe kwamen rechters tot hun oordeel? Maakten ze onderscheid in de straffen voor mannen en vrouwen, jongeren en volwassenen? Twee rechters haken aan op deze verhalen en vertellen over de rechtspraak van nu. Je kunt hen natuurlijk ook allerlei vragen stellen.

Week van de Rechtspraak
De bijeenkomst op 27 september wordt georganiseerd in het kader van de Week van de Rechtspraak. De Week van de Rechtspraak is jaarlijks in september (dit jaar maandag 23 t/m vrijdag 27 september). Tijdens deze week verzorgen alle rechtbanken en gerechtshoven in heel het land allerlei activiteiten om mensen meer te laten weten over hoe de rechtspraak in Nederland eraan toe gaat.

Rechtspraak toen en nu – praktische informatie
Wanneer/hoe laat: vrijdag 27 september, 14.30 – 16.30 uur
Locatie: Paleis van Justitie, Leeghwaterlaan 8 in ’s-Hertogenbosch (direct achter het Centraal Station)
Voor wie: iedereen is van harte welkom zich aan te melden

Aanmelden
Je kunt je aanmelden voor deze bijeenkomst door een e-mail te sturen aan voorlichting.hof.shertogenbosch@rechtspraak.nl, onder vermelding van ‘Week van de Rechtspraak’, en daarbij aan te geven of je alleen komt of met anderen (zet dan ook hun namen in je aanmelding erbij). Daarna sturen we je dan een e-mail met alle praktische informatie over deze middag. Er zijn maximaal 100 plaatsen beschikbaar.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kijk ook bij

Basisschool de Lichtstraat bedankt alle ouders

Aan het einde van het schooljaar op woensdag 24 juni was het een kleurenexplosie bij …