Ploegentijdrit 2018 (Foto: Ties Wijffels)

Inschrijven voor wielerploegentijdrit Vughtse IJsclub

Op zaterdag 21 september houdt de VIJC de jaarlijkse wielerploegentijdrit op het parcours van de parallelweg A2 tussen Vught en afslag Boxtel-Noord. Het evenement wordt voor de 23e keer gehouden.

Zo’n ploegentijdrit is wel iets bijzonders. Dit soort wedstrijden zijn er niet veel terwijl het juist een heel mooie discipline is: je moet met z’n drieën of vieren de krachten zo goed mogelijk verdelen. De inschrijving staat open voor heel Nederland. Het motto is: ‘teamgeest is belangrijk; meedoen is belangrijker dan winnen’. In het verleden kreeg VIJC veel Brabantse schaats- en wielerclubs aan de start, maar ook bijvoorbeeld de KNSB-opleidingskernploeg en verschillende gewestelijke schaatsploegen kwamen hiervoor naar Vught. Ook de eigen VIJC-teams zijn serieus in training.

De afstanden
Het parcours is precies 7,35 km lang en bestaat uit een rechte asfaltweg met een aantal wegversmallingen. Aan de Vughtse kant ligt een lusje klinkerweg en bij Boxtel een scherp keerpunt. Vooral dat keerpunt vergt een combinatie van snelheid en bochtentechniek. Dat topteams ondanks deze keerpunten een gemiddelde van boven de 40 km/uur halen is echte topsport. De afstanden zijn: voor Pupillen t/m 12 jaar 14,7 km, meisjes en jongens t/m 16 jaar 22,05 km, A-Junioren (meisjes en jongens) t/m 18 jaar 29,4 km, dames en heren (19-39 jaar) 44,1 km en masters dames en heren (40+) 44,1 km. Een ploeg bestaat uit minimaal 3 en maximaal 4 deelnemers.

Aanmelding
Deelname is gratis voor pupillen. Deelname voor meisjes en jongensploegen kost 12,50, voor juniorenteams 20 euro en seniorenteams betalen 25 euro. Inschrijven kan door te mailen naar tijdrit@live.com tot uiterlijk 11 september. Gebruik dit e-mailadres ook als u meer informatie wilt of kijk op www.vijc.nl.

Kijk ook bij

Cursus Sterrenkunde in Den Bosch

Galaxis, de afdeling ‘s-Hertogenbosch van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde (KNVWS), verzorgt …