Vrijmarkt 2019

Inschrijven voor Vughtse Vrijmarkt

Het ergste van corona is achter de rug, bijna alle maatregelen liggen in de prullenbak en een Koningsdag als vanouds lijkt weer mogelijk. De Vrijmarkt in het centrum van Vught is al jaren een geliefd en succesvol evenement tijdens de viering van Koningsdag. Op die dag, woensdag 27 april, bieden talrijke enthousiaste verkopers uit de hele regio in naar verwachting ongeveer 200 kleurrijke kramen weer hun overtollige gebruikswaar te koop aan. Alles in een veelal zonnige Oranje-sfeer, met veel gezellige muziek en rondom goed gevulde terrasjes. Ook dit jaar wordt deze Vrijmarkt georganiseerd door Harmonie Kunst & Vriendschap.

Na 2 jaar met corona hoopt de organisatie nu weer op een feestelijke Koningsdag. Gezien het grote succes en het vaak goede weer in de afgelopen jaren doet zij er alles aan om samen met stichting Koningsdag weer een feestelijke bijdrage te leveren aan de Koningsdag-viering in Vught. Daarom adviseert zij potentiële deelnemers nu al om oude boeken, servies, huisraad, kleding e.d. niet weg te gooien, maar het tijdens deze Vrijmarkt te koop aan te bieden. Voor 32 euro kunt u al een kraam huren van ca. 4 strekkende meter, een dekzeil in wit of oranje wordt bijgeleverd.

Maurickplein-Taalstraat-Marktveld
Inmiddels is het Maurickplein helemaal opnieuw ingericht een verrijking voor het Vughtse centrum. Daartegenover staat dat met het openhouden van de busroutes het niet goed meer mogelijk is om de Taalstraat en het Maurickplein te voorzien van kramen. Hierdoor zullen er op vrijmarkt Vught minder kramen kunnen staan, ook omdat de werkzaamheden rondom de nieuwe ‘Marktveldpassage’ een beperking beteken en het Marktveld zal worden omgebouwd tot de Huiskamer van Vught, met veel terrassen en veel muziek. Op het Maurickplein zal tijdens Koningsnacht en Koningsdag een muzikaal programma de feestelijkheden opluisteren.

Kleedjeszones
Voor de kinderen zijn er zones waar zij op een kleedje gratis hun spelletjes, zelfgekweekte plantjes, overgebleven kleding en nog andere spulletjes mogen verkopen. Meer informatie hierover is te vinden op de website www.vrijmarktvught.nl. Kinderen mogen elders op de Vrijmarkt ook een plekje zoeken, maar dienen dan ook rekening te houden met de geopende winkels en de straten moeten vrij blijven i.v.m. de veiligheid. Op het parkeerterrein achter Blokker is er een kids-event met outdoor-activiteiten.

Inschrijven
Inschrijven voor een marktkraam met deze Vrijmarkt is mogelijk vanaf ongeveer 15 maart. Vanaf deze datum kan een inschrijfformulier worden opgehaald bij een van de volgende adressen in Vught: Primera van Sleeuwen, Moleneindplein 58; Optiek Van de Kamp, Heuvel 3; Slijterij de Gouden Ton, Martinilaan 1; Cafetaria Rouppe, Rouppe v.d. Voortlaan 32; Elektrotechnisch bureau Van den Meerendonk, Helvoirtseweg 124. Het inschrijfformulier is vanaf 15 maart ook te downloaden via de website van Vrijmarkt Vught: www.vrijmarktvught.nl. Inschrijving is mogelijk tot 10 april, daarna nog alleen op basis van beschikbaarheid. Wie meer inlichtingen wenst over deze Vrijmarkt kan die wellicht vinden op de website: vrijmarktvught.nl of verkrijgen via het sturen van een e-mail naar organisatie@vrijmarktvught.nl. Er wordt dan zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen. Wil je je plaats op deze Vrijmarkt niet mislopen, vul dan snel een inschrijfformulier in, want vol is vol!

Kijk ook bij

Foute Kerstbingo zaterdag 9 december

Een avond vol gezelligheid met glühwein, kerstmutsen, kerstmuziek, een optreden van Jack van Raamsdonk en …