Informatieavond Herstelvoirt over roken en vapen

Op 21 februari houdt Herstelvoirt een informatieavond voor ouders/verzorgers en hun kinderen vanaf groep 8 over roken en vapen. Herstelvoirt is de naam van een groep betrokken Helvoirtenaren, die meer openheid willen creëren rondom middelengebruik en het taboe willen doorbreken. Herstelvoirt creëert een ’podium’ voor het delen van kennis en leren van elkaars ervaringen met informatieve avonden. Aanvang 19.30 uur in het HelvoirThuis, Kloosterstraat 30. Inloop vanaf 19.00 uur. Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar Herstelvoirt@gmail.com. Wil je bij de aanmelding aangeven of er jongeren meekomen?

De avond wordt verzorgd door Voorlichtingopscholen.nl. Dit is een organisatie met een team van jonge specialisten die het verschil willen maken. Sprekers die verder gaan dan kennis delen. Deze avond komt een spreker van voorlichtingopscholen.nl geïnteresseerden informeren over roken en vapen. Om een sterke verbinding tussen de doelgroepen te creëren is het waardevol als ouders dezelfde informatie ontvangen als hun kinderen. Er worden meerdere punten besproken tijdens de avond zoals ouderbetrokkenheid, verslaving, kennis bijspijkeren en tips hoe  thuis een gesprek gestart kan worden over dit onderwerp. Daarnaast wordt het gesprek aangegaan en worden onder andere de nadelen, redenen van gebruik, normen en waarden besproken en wordt ingegaan op de sociale context. Achteraf is er gelegenheid om persoonlijke vragen te stellen. Na deze avond is de kennis over roken en vapen van alle deelnemers vergroot. Jongeren die hebben deelgenomen zullen zich daarna bewuster zijn van hun eigen wensen, grenzen en bijvoorbeeld de invloed van groepsdruk op hun gebruik van sigaretten en vapes.

Bereikbaar voor vragen
Herstelvoirt is bereikbaar voor vragen of als je behoefte hebt om te praten over verslaving. Je kunt bellen naar 06-30569216 of mailen naar Herstelvoirt@gmail.com. Weet dat alles wat je mailt vertrouwelijk behandeld wordt. Herstelvoirt is ook te volgen op Facebook.

Kijk ook bij

Vughterstede verwelkomt Buurtverbinders

Samen bouwen aan een levendige gemeenschap Wat zijn ze toch allemaal aan het doen bij …