Informatieavond aardgasvrij Vught

Nederland moet van het aardgas af. In 2050 worden gebouwen in ons land – en dus ook in Vught – niet meer met aardgas verwarmd. Dat is nodig om CO2-uitstoot terug te dringen en klimaatverandering tegen te gaan. Daarom kijkt de gemeente nu al hoe de verschillende wijken en buurten in Vught de overstap naar duurzame en aardgasvrije verwarming kunnen maken. Op dinsdag 13 juli houdt de gemeente een informatieavond waar u kunt zien hoe de gemeente uw wijk of buurt aardgasvrij denkt te verwarmen.

Volgens het Nederlands Klimaatakkoord moeten alle gemeenten uiterlijk in 2021 hun Transitievisie Warmte vaststellen. In de visie zijn de alternatieven voor aardgas uitgewerkt. Maar wat betekent dat voor uw buurt? De gemeente wil graag horen hoe u denkt dat uw buurt aardgasvrij kan worden verwarmd. Er is een kaart gemaakt waarop te zien is wat de alternatieven zijn voor aardgas. Daarbij is rekening gehouden met de mogelijkheden van alternatieve bronnen, maar ook met de maatschappelijke kosten. Welk alternatief is voor ons allemaal het voordeligst?

Laat uw stem horen
VET-Vught denkt, net als andere organisaties, met de gemeente mee over de (on)mogelijkheden. De gemeenteraad stelt de visie voor de warmtetransitie uiteindelijk vast. De visie richt zich op de hoofdlijnen. U hoort niet wanneer uw wijk aardgasvrij moet zijn, maar wel wat de weg daarnaartoe is. Uiteindelijk zijn alle wijken en buurten in Vught in 2050 aardgasvrij, maar de manier waarop en de volgorde liggen nog niet vast. Daarom is het belangrijk uw stem te laten horen. Hoe kijkt u naar een aardgasvrije toekomst? Waar liggen kansen, waar ziet u problemen? Wat speelt er bijvoorbeeld verder in uw wijk wat logisch gekoppeld kan worden aan de warmtetransitie? De gemeente wil het graag horen.

Aanmelden
Meld u aan voor de informatieavond op dinsdag 13 juli van 19.00 tot 21.00 uur. Doet u mee? U kunt u tot en met 12 juli aanmelden via het digitale aanmeldformulier. Uiterlijk 13 juli ontvangt u dan de link om te kunnen deelnemen aan de bijeenkomst.

Kijk ook bij

Geef moeders de wereld

“Ik draag dit op aan mijn moeder, die ik al acht jaar niet meer heb …