Infopunt VVV nu in DePetrus

Vrijdagmorgen 3 mei vond onder aardig wat belangstelling in DePetrus de officiële huisvesting van het VVV-infopunt in Vught plaats. De Vereniging voor Vreemdelingenverkeer kent een lange geschiedenis in den lande, maar ook in Vught. Dat memoreerde wethouder Pennings bij zijn welkomstwoord waarbij hij verwees naar een antiquarische uitgave van de Vughtse VVV-gids uit de jaren dertig.

Door Ton Wagenaars

“Vanaf vandaag is de VVV terug in het centrum van Vught op een locatie die onovertroffen is. Voor de VVV een place to be en eigenlijk vanzelfsprekend dat bezoekers van Vught hier al hun informatie kunnen vergaren over dit prachtige dorp”, aldus de wethouder die even later buiten de entree van DePetrus samen met Rein de Laat, algemeen directeur van VVV Noordoost Brabant, het openingslint ‘doorkliefde’.

Op een voorgeprogrammeerde iPad direct bij aankomst in DePetrus kunnen bezoekers van Vught vanaf nu digitaal zoeken, maar ook ruim veertig vrijwilligers zijn getraind om de geïnteresseerden te informeren over de mogelijkheden van overnachting in Vught of de keuze van wandel- en fietsroutes in de directe omgeving van Vught en Den Bosch. “Want met onze hoofdstad op zo’n korte afstand is samenwerking vanzelfsprekend”, zegt Pennings. Daarna putte de wethouder zich uit in het noemen van de talloze trekpleisters en niet te missen toeristische plekken in Vught en Cromvoirt. De wethouder schetste als vanouds in bloemrijke bewoordingen de ‘schatten’ van Vught, maar realiseerde zich dat hij tekstueel zijn meerdere moest erkennen in degene die bijna negentig jaar geleden de eerste toeristische wegenkaart van Vught en omstreken had voorzien van de zinsnede:  ‘…het schoone en schilderachtige van dit Brabantsch dorp’.
Het aloude kleinood werd in de jaren dertig uitgegeven door de ‘vereen tot bevordering van het vreemdelingenverkeer te Vught’; het bureau van de VVV was destijds gevestigd aan de Taalstraat. Het antiquarische werkje van de VVV munt tevens uit omdat het een handels- en adreslijst bevat met alle destijds in Vught gevestigde middenstanders. De laatste jaren was het infopunt van de VVV gevestigd in o.a. de Raadhuisstraat, de oude bibliotheek en Motel Vught.

De aanwezigen bij deze feestelijke bijeenkomst mochten als ‘beloning’ gratis een exemplaar meenemen van de bekende boekwerkjes over wandelroutes door Vught en Cromvoirt. De uitgaven van de gemeente Vught vonden gretig aftrek.

Kijk ook bij

Volkskerstzang in ‘Het Huis van Brabant’

Op zondag 11 december a.s. zal voor de 32e keer de Volkskerstzang (VKZ) plaatsvinden in …