Industrieel Erfgoed vaar- wandelroute

De Kring Vrienden komt deze winter met de zondagmiddag specials: bijzondere wandelingen waarbij u individueel kunt aansluiten. Een van de pareltjes van de zondagmiddag specials is de Industrieel Erfgoed vaar- wandelroute.

Vaar met de boot vanaf het Bolwerk Sint-Jan naar de nieuwe hippe hotspot in ’s-Hertogenbosch, Koudijs. Koudijs was jarenlang de veevoederfabriek die velen zich nog wel herinneren door de stank die het verspreidde. Inmiddels is dit laatste stukje ruig ’s-Hertogenbosch omgetoverd tot een trendy gebied waar diverse horecazaken en ondernemers succesvol aan de weg timmeren.

Bij Koudijs is een steiger gebouwd die inmiddels in gebruik is en daarom vaart de Kring Vrienden deze winter naar dit nieuwe stukje ten noorden van het centrum. Wij varen met een open sloep die via de Dommel naar de Dieze vaart waar Koudijs aan ligt. Onderweg vertelt de schipper natuurlijk al het een en ander over wat u langs de route ziet zoals de voorname herenhuizen langs de Dommel.

Bij Koudijs Kafé, een industrieel monument, drinkt u eerst een warme kop koffie of thee voordat de wandeling aanvangt. Samen met onze gids passeert u daarbij vele monumenten, restanten van ambachtelijke bedrijven die er in de stad waren zoals de voormalige sigarenfabriek Goulmy en Baar, nu Willem II (foto).

De wandeling eindigt weer bij het Bolwerk waar u op de boot stapte.
Bijzonder is dat u tijdens onze zondagmiddag specials individueel kunt deelnemen, normaal wordt deze excursie alleen voor groepen gehouden.

Kijk op: www.DagjeDenBosch.com voor de data van deze tocht.

Kijk ook bij

Cursus Sterrenkunde in Den Bosch

Galaxis, de afdeling ‘s-Hertogenbosch van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde (KNVWS), verzorgt …