In tijden van corona

De berichten rond het nieuwe coronavirus volgen elkaar snel op. Op de RIVM-site worden de positieve coronatests per gemeente vermeld per eenheid van 100.000 inwoners. De teller voor Vught staat, omgerekend naar 26.550 inwoners, per 30 maart, op 38 besmettingen. Sint-Michielsgestel komt uit op 33 positieve tests, het veel kleinere Haaren op 23, Heusden 46, Den Bosch 150 en Boxtel op 26. Dat zijn aanmerkelijk hogere aantallen dan een week geleden. De gemeenten worden, volgens de woordvoerder van de gemeente, niet op de hoogte gebracht van het aantal doden door corona onder hun burgers. Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt doordat lang niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt, maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners.

N65
Op donderdag 7 mei is er een openbare inspreekavond voor het bestemmingsplan N65; op donderdag 14 mei behandelt de gemeenteraad het plan. Dat is dan het enige agendapunt. Beide avonden zijn vanzelfsprekend openbaar, maar vanwege de coronacrisis niet toegankelijk voor het publiek. Wel zijn de vergaderingen via een livestream te volgen.
De commissievergadering ‘Ruimte’ van 2 april vervalt. Op 9 april vergadert wel de gezamenlijke commissie. De raadsvergadering van 16 april gaat door, zonder publiek. De commissievergadering op 9 april is digitaal, de raad vergadert in persoon op 16 april. Alles via de livestream te volgen, maar ook alles onder voorbehoud.

Handhaven regels
In Vught zijn er afgelopen week nog géén parken of bossen afgesloten. De gemeente heeft op veel drukbezochte plekken wel waarschuwingsborden geplaatst. De inwoners hebben zich over het algemeen goed gehouden aan de regels en adviezen. Handhavend optreden is tot nu nog niet nodig geweest. Vorige week twitterde de wijkagent: ‘Ziet u grote (jeugd) groepen bij elkaar staan? Bel 0900-8844. Wij brengen dit graag in kaart en ondernemen actie indien nodig.

Het Klaverblad
Door ziekte en de aangescherpte coronamaatregelen kan de bezorging van Het Klaverblad in sommige wijken in het gedrang komen of wordt er later bezorgd. Wij wijzen de lezers erop dat ons blad ook altijd in zijn geheel te lezen is op de site www.hetklaverblad.nl onder het kopje KRANT. Het Klaverblad is ook altijd af te halen bij de afhaaladressen die wekelijks gepubliceerd worden.

Coronamaatregelen
De aangescherpte coronamaatregelen staan op de pagina’s van de gemeente Vught in dit blad. Op de site vught.nl van de gemeente zijn ook steeds de actuele coronamaatregelen te vinden. Zo zijn de openingstijden van de Vughtse milieustraat tijdelijk uitgebreid om te grote drukte te voorkomen: Woensdag, vrijdag en zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur.
Ondernemers en organisaties maken heftige tijden mee. Elders in dit blad staan de maatregelen die de gemeente Vught heeft getroffen voor haar ondernemers. Er ontstaan ook veel nieuwe initiatieven. Iedereen die daaraan meer bekendheid wil geven kan een persbericht daarover naar Het Klaverblad mailen: info@hetklaverblad.nl. Dan wordt daar aandacht aan besteed in het blad of op de website.

Kijk ook bij

Controle brandgevaarlijke gevels

De Vughtse raad stelde het college vragen over de brandveiligheid van de gevels van risicovolle …