In memoriam

“Het Bestuur van de Vughtse Mixed Hockey & Cricket Club MOP heeft met verdriet kennisgenomen van het overlijden van Piet Lathouwers sr., oud-voorzitter en erelid van onze vereniging, op de hoge leeftijd van 92 jaar. Piet heeft decennialang veel betekend voor MOP. Hij was betrokken bij de aanleg van het eerste kunstgrasveld op het oude MOP-terrein en bij de daaropvolgende verhuizing naar Ons Buiten. Een sportman pur sang, steeds strevend naar het hoogst haalbare voor de eerste heren- en damesteams, maar ook met een goed oog voor het recreatiehockey en voor de familiale sfeer op onze vereniging.

Zijn onvermoeibare humor was onnavolgbaar, steeds goed getimed en gebracht met een brede glimlach. Hij hield ook van een feestje. Nooit hebben we tevergeefs een beroep gedaan op zijn inzet, betrokkenheid en bereidheid om zich voor zijn MOP in te zetten. Buiten MOP was Piet een begenadigd scheidsrechter, in woord en daad, met een nationale én internationale carrière. Als bestuurslid van de KNHB en als erelid van de KNHB heeft hij veel betekend voor de Nederlandse hockeywereld.

Met het overlijden van Piet Lathouwers verliest onze vereniging een clubicoon, een kleurrijk mens van en voor onze vereniging, maar ook een mens met warme belangstelling voor het individu. Tot op hoge leeftijd bleef hij geïnteresseerd in zijn MOP; met zijn overlijden nemen we afscheid van een waarachtig MOP-lid, in woord en daad.

Het bestuur wenst de familie van Piet veel sterkte bij het verwerken van hun verlies en verdriet. Wees ervan overtuigd dat MOP dankzij Piet een betere club is geworden en dat wij zijn nagedachtenis steeds hoog zullen houden.”

Het Bestuur

Kijk ook bij

Martien en Jet van Broekhoven 65 jaar getrouwd

Martien (87) en Jet (86) van Broekhoven zijn op 20 juli 65 jaar getrouwd. Zij …