In elke Vughtse tuin een boom! Doet u ook mee?

In september is burgerinitiatief KANT de bomenactie gestart in Vught, Helvoirt en Cromvoirt met als thema ‘In elke tuin een boom’. Doel van de actie is om 2000 bomen extra te laten planten. Inwoners van Vught, Helvoirt en Cromvoirt krijgen 12,50 euro korting op de aanschaf van een boom. Alleen inwoners van Vught, Helvoirt en Cromvoirt kunnen gebruikmaken van deze actie. Sinds 1 oktober kunt u de boom bestellen die u hebt uitgezocht. Bestellen is mogelijk tot 5 november en geldt zolang de voorraad strekt. Dus wees er op tijd bij!

Bomen verdienen een plek in de tuin, omdat ze zuurstof geven, CO2 opslaan, voor schaduw en verkoeling zorgen, onderdak bieden aan insecten en vogels en de bodem levend houden. Zo houden we met zijn allen de klimaatverandering tegen. De bomenactie is een samenwerking tussen gemeente Vught, groencentrum Bas van der Bruggen en KANT.

Hoe werkt het?
Ga naar de actiepagina via de QR-code of via www.welkombijkant.nl. U vindt daar een bomenlijst. De prijzen staan inclusief de korting op deze lijst en variëren van 12,50 tot meer dan 200 euro. U hebt al een mooi fruitboompje voor 12,50 euro. Er is volop keuze in grootte, sier of fruit. De bomenlijst geeft ook veel andere informatie. Er is voor ieder wat wils. Hebt u uw keuze gemaakt? U bestelt en betaalt de boom via de website van groencentrum Bas van der Bruggen en geeft aan wanneer u uw boom wilt ophalen in november of december bij hetzelfde groencentrum in Vught. U krijgt daar ook advies over hoe u de boom het best kunt planten en verzorgen. Ook kunt u er een verzorgingspakket met compost en een boompaal kopen, met opnieuw een leuke korting.

Zelf ook in actie komen?
Op welkombijkant.nl en op de facebookpagina vindt u meer info wat u zelf nu ook al kan doen. Wilt u actief meedenken en werken? Graag, KANT kan uw hulp goed gebruiken. Vooral in de periode van 17 november t/m 16 december op vrijdag en zaterdag als de bomen worden uitgedeeld. Ook voor tijdelijke acties, zoals met deze bomenactie, kan KANT uw hulp goed gebruiken. U bent welkom. U kunt KANT bereiken via welkom@welkombijkant.nl of bel naar 06-40326440.

Kijk ook bij

Winterse Buitenbios bij Verkadefabriek

Na het succes van de eerste editie van Buitenbios im Schnee in 2022, nodigt de …