Imke Stevens (Prins Hendrik) regiokampioen Turnen

In totaal stonden er afgelopen weekend 10 meiden aan de start van de regiofinale, die tevens de kwalificatie was voor de halve finale van de Nederlandse Kampioenschappen. De dames waren er klaar voor en lieten goede oefeningen zien.

Viënne Braat (pupil), Imke Stevens (jeugd) en Rinke van der Loo (senior) wisten zich te kwalificeren voor de halve finale. Imke deed dat zeer overtuigend door het hele deelnemersveld achter zich te laten en de gouden medaille in ontvangst te nemen. Hiermee bekroonde Stevens zich tevens tot regiokampioen. De tweede wedstrijddag stond in het teken van de toestelfinales. Hierbij lieten Rinke en Imke zien dat zij tot de top van de regio behoren. Imke werd regiokampioen op sprong en Rinke was de beste op de balk.

Ook de heren turnden hun laatste kwalificatiewedstrijd in het district. Hier waren de tickets te verdienen voor de kwartfinales van de Nederlandse Kampioenschappen. In Weert deden de heren goede zaken. Teun Dominicus, Kevin Rutjes, Quinn Dekkers, Cheng van den Dungen, Alex Buisman, Sem Haase en Jasper Willems wisten zich voor de volgende ronde te kwalificeren. Sem en Jasper deden dat zelfs met het eremetaal. Zij wonnen beiden de bronzen medaille. Vanaf maart vinden de nationale kwalificatiewedstrijden plaats. Dan zullen ook de jongens van 12 jaar en ouder in actie komen, waarbij ook zij zich proberen te kwalificeren voor de finales van de Nederlandse Kampioenschappen.

Kinderen die het leuk vinden om te turnen, kunnen natuurlijk altijd een keer deelnemen aan een proefles. Meer informatie is te vinden op de website www.ph.nl. Heb je vragen of wil je meer info? Mail dan naar gyminfo@ph.nl. Wil je meedoen aan een heuse turnclinic? Kinderen uit groep 2 t/m 4 kunnen zich inschrijven voor deze gratis clinic via www.sjorssportief.nl

Kijk ook bij

Vier orgelconcerten in Cathrienkerk Den Bosch

Op vier achtereenvolgende zaterdagmiddagen in de maand mei vindt in de Cathrienkerk aan de Kruisbroedershof …