“Ik draag iets positiefs bij in deze rare tijd!”

Eva Blankenberg, 33 jaar, is in het ‘normale’ dagelijkse leven werkzaam bij SIMOL horeca-exploitatie. In haar geval is ze werkzaam in de horeca bij hockeyclub Berkel-Enschot. Vóór corona werkte zij fulltime, nu helaas nog maar 20 uur. Ook de werkzaamheden zijn anders. Zo is ze veel bezig met personeelszaken, herschrijven van handboeken, klussen die al langer lagen worden opgepakt en ze onderhoudt contact met het personeel, maar mist vooral het contact met de mensen.

Omdat Eva het contact miste en ook graag de tijd die ze over had wilde vullen door een bijdrage te leveren die meerwaarde heeft in deze tijd, is zij op zoek gegaan. Eerst heeft zij geprobeerd om bij een ziekenhuis binnen te komen, wat niet lukte. Ook een poging bij de GGD om te helpen, liep op niks uit. Na op internet gezocht te hebben om iets nuttigs te kunnen doen, een voldaan gevoel te krijgen, kwam ze op VughtvoorElkaar.nl terecht en meldde zij zich aan. Ze zag een vacature van Visio De Vlasborch voorbijkomen en ze woont in de wijk Zonneheuvel. Dit samen bracht haar op het idee om met Visio De Vlasborch contact op te nemen. Ze had immers in het verleden vakantiewerk gedaan bij Vughterstede, dus de zorg kende ze.

Vrijwilligers bij Visio De Vlasborch
Eva kwam in contact met José van der Bruggen, coördinator vrijwilligers bij Visio De Vlasborch. Momenteel mogen bewoners maar 1 bezoeker per dag ontvangen i.v.m. alle maatregelen rond corona. En een deel van de huidige vrijwilligersgroep komt in deze coronatijd liever niet in het woonzorgcentrum of is zelf op een leeftijd dat zij tot de risicogroep behoren. De Vlasborch kan de hulp van o.a. Eva dus goed gebruiken. Iedere week gaat Eva naar De Vlasborch. Er wordt gekeken welke bewoner het op dat moment fijn vindt om even lekker te gaan wandelen. Eva neemt deze bewoner dan mee naar buiten en samen gaan zij wandelen en kletsen er gezellig op los. Aan het einde van de wandeling is er een glimlach op het gezicht van de bewoner en Eva gaat met een voldaan gevoel naar huis. Ze heeft een waardevolle bijdrage geleverd en de bewoner heeft een mooie dag gehad.

Mogelijkheden bij Visio De Vlasborch
Eva twijfelde eerst, omdat ze niet weet hoe lang ze verbonden kan zijn aan De Vlasborch. Bij versoepeling van de maatregelen, zal zij weer volledig aan het werk gaan. José geeft aan blij te zijn met alle handjes die kunnen komen helpen. Voorheen maakte zij koppels zodat bewoners een echt maatje kregen. In deze tijd hebben ze dit veranderd, gezien alle omstandigheden, zijn bewoners blij als ze naar buiten kunnen en een vrijwilliger met hen gaat wandelen. Omdat het vrijwilligerswerk ongeveer een uurtje op een dag is, houdt Eva ook voldoende tijd over om andere dingen te kunnen doen. Ook in de toekomst zal Eva verbonden blijven aan De Vlasborch. Bij grote activiteiten kunnen ze altijd een beroep op haar doen.

Ook mooie bijdrage leveren?
Ben je door dit verhaal geïnspireerd geraakt om je ook als vrijwilliger in te zetten? Voor vrijwilligerswerk bij Visio De Vlasborch kun je contact opnemen met José van der Bruggen, 088-5861500 of mailen naar josevanderbruggen@visio.org. Wil je kijken naar andere mogelijkheden voor vrijwilligerswerk in Vught, Helvoirt of Cromvoirt? Neem dan eens een kijkje op www.vughtvoorelkaar.nl.

Kijk ook bij

Lezing over zonsverduisteringen en andere eclipsen

Op donderdag 27 juni geeft Urijan Poerink bij Sterrenwacht Halley in Vinkel een publiekslezing over …