Foto: Jos Dinkelberg

IJzeren Man Zwemrace en Zwemloop op 1 september

Dit jaar zal op 1 september de IJzeren Man Vught weer kleuren met felle badmutsen van de atleten die elkaar een plaats op het podium betwisten en met recreanten die hun eigen doelen nastreven. Dit jaar is het voor ongeorganiseerde zwemmers (niet-KNZB-leden) voor het eerst mogelijk om deel te nemen aan de wedstrijden zodat ook deze ‘wilde’ zwemmers zich kunnen meten met de georganiseerde zwemsport.

Met de grote zomerhitte als extra motivator hebben veel mensen de afgelopen maanden het water opgezocht. Voor ontspanning, om lekker te bewegen en een aantal ook om te trainen voor de vele zwemwedstrijden en -tochten die Nederland rijk is. Sinds een klein tiental jaren is de IJzeren Man Zwemrace een vaste waarde op de vaderlandse zwemkalender.

Zwemloop
De zwemrace kent sinds vorig jaar ook een zwemloop als onderdeel: 500m/5km en 1000m/10km zwemmen en lopen in en om de Parel van Vught voor ‘eeuwige roem’ en een baanrecord. Zo is er voor elk wat wils op 1 september in de IJzeren Man. Voor de organisatie tekenen ook dit jaar de Koninklijke Prins Hendrik en zwemvereniging de Dommelbaarzen, beide uit Vught. Natuurlijk is iedereen welkom om de eigen lokale toppers aan te moedigen. Het terrein gaat open om 09.00 uur, de wedstrijden starten om 10.00 uur. De zwemloop gaat om 10.15 uur van start en de recreatieve tochten beginnen om 12.15 uur.

Inschrijven
Inschrijven voor de zwemloop kan tot zondag 25 augustus, voor de zwemrace kan worden ingeschreven tot dinsdag 27 augustus en voor de recreatieve tochten is het mogelijk om in te schrijven tot zondag 1 september 11.00 uur. Het volledige programma en wedstrijdreglementen zijn te vinden via Facebook/zwemrace, zwemrace.nl en de website van de Dommelbaarzen: www.dommelbaarzen.nl

Kijk ook bij

Kom gratis luisteren naar een mooi verhaal

Voorleeslunch Dit jaar wordt de tiende editie van ‘De Nationale Voorleeslunch’ gehouden. Ter gelegenheid hiervan …