Iedereen welkom bij Wijkpunt Prins Hendrik

Ruim 4 maanden geleden is het wijkpunt bij Prins Hendrik in Vught-Noord gestart. Steeds meer mensen hebben het clubhuis gevonden om een kopje koffie te drinken. Inmiddels zijn er meer gastvrouwen actief. Mary van den Brand: “Het begint echt te lopen. Natuurlijk heeft het een aanlooptijd nodig. Het is fijn om te zien dat bewegen en ontmoeten zo’n goede combinatie is.”

Er zijn mogelijkheden voor iedereen. Van ‘Slow Sports’ en ‘Sjokken naar Joggen’ tot aan wandelen en een NAH-sportgroep. Iedereen is welkom om op vrijdagochtend vanaf 09.30 uur binnen te lopen bij het clubhuis van Prins Hendrik. De gastvrouwen schenken een kopje koffie of thee en geven uitleg over alle beweegactiviteiten op vrijdagochtend bij Prins Hendrik. Op het programma staan: 09.00-10.15 uur ‘Van Sjokken naar Joggen’, 09.00-10.00 uur ‘Slow Sports’, 09.00-12.30 uur Buitenfitness met oefenkaarten (zelfstandig), 09.30-10.30 uur (1e vrijdag van de maand) met de duofiets, 10.00-11.00 uur wandelgroep en van 11.00-12.00 uur NAH-sportgroep.

Uitgelicht
Elke maand wordt er een andere activiteit ‘uitgelicht’, deze keer is dat ‘Slow Sports’. Slow Sports is bedoeld voor mensen die simpelweg altijd al graag wilden bewegen, maar voor wie de drempel om zich aan te sluiten bij een sportclub te hoog was. Ook voor mensen die niet intensief willen of kunnen bewegen is dit geschikt. In de Slow Sports-les maak je samen met Susan van Kempen in een klein groepje een mooie wandeling. Onderweg doen de deelnemers oefeningen voor kracht, lenigheid en balans. Ook is er aandacht voor ontspannings- en/of ademhalingsoefeningen die je in je dagelijks leven ook gemakkelijk kunt toepassen. Ieder doet op eigen niveau mee. Er is geen enkele prestatiedwang of -drang. Genieten van het bewegen en buiten zijn staat voorop. Ben je nieuwsgierig? Ga dan op vrijdagochtend om iets voor 09.00 uur naar PH, Sportlaan 1, Vught. Daar wacht Susan je op en kun je een keertje meedoen.

Deelnemen
Je hoeft je niet in te schrijven of op te geven voor een activiteit. Kom gezellig naar het Wijkpunt! Je kunt je wensen kenbaar maken bij de gastvrouwen en zij zullen je met de beweegcoach in contact brengen. Als je direct wilt meedoen, zorg dan voor kleding waarin je makkelijk kunt bewegen.

Gevraagd
De organisatoren zijn nog op zoek naar gastvrouwen of gastheren voor de ontvangst van mensen en het schenken van koffie en thee. Voor meer informatie hierover kun je terecht bij Welzijn Vught, Yvonne Kolmans, 06-46752773 of y.kolmans@divers.nl.

Kijk ook bij

Expositie Joris van Spaendonck bij Van Loon Galleries

Van Loon Galleries organiseert een expositie met schilderijen van Joris van Spaendonck. De expositie is …