De Baarzenflat, waar Woonwijze al eerder zonnepanelen op het dak plaatste. (Foto: Wieneke Hofland/Woonwijze)

Huurders profiteren mee van opbrengst zonnepanelen

Vier appartementencomplexen van Woonwijze in Vught krijgen de komende tijd zonnepanelen op het dak. Voor de bewoners betekent dit een verlaging van de servicekosten met 50 euro per jaar.

Duurzaamheid is een belangrijk speerpunt van Woonwijze. Investeren in duurzaamheid  is goed voor het milieu en voor de huurders die de Vughtse woningcorporatie laat meeprofiteren. Vanaf maandag 6 november worden er daarom zonnepanelen gelegd op appartementencomplexen aan de Van de Pollstraat,  Achter de Bredase Wagen, St. Elisabethstraat en Jan van Amstelstraat.

Servicekosten omlaag
In totaal steekt Woonwijze ruim een ton in de zonnepanelen.  Samen leveren deze bijna 100.000 kWh per jaar op. Ter vergelijking: een gemiddeld gezin verbruikt jaarlijks zo’n 3.600 kWh. De opgewekte stroom wordt gebruikt voor collectieve installaties zoals de lift, verwarmingsinstallatie, pompen, ventilatoren, warmwatervoorziening en verlichting. Omdat de energierekening flink daalt, gaan de servicekosten voor de bewoners van de 67 appartementen omlaag met 50 euro per jaar. De komende jaren wil Woonwijze verder investeren in duurzaamheid.  Doel is dat al haar woningen in 2020 minimaal gemiddeld label B hebben.

Kijk ook bij

Vughterstede verwelkomt Buurtverbinders

Samen bouwen aan een levendige gemeenschap Wat zijn ze toch allemaal aan het doen bij …