Humanitas zoekt vrijwilligers

De vereniging Humanitas is een landelijke vrijwilligersorganisatie. De vrijwilligers ondersteunen mensen om op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen.

Humanitas is er voor iedereen, ongeacht leeftijd, achtergrond of levensovertuiging. Eén ding is het allerbelangrijkst. Dat de deelnemers kunnen zeggen: ‘Dankzij het contact met een Humanitas-vrijwilliger kan ik mijn leven weer zelf oppakken.’ Soms, als ouders de regie over hun leven even kwijt zijn, lichte opvoedvragen hebben, of als de omgangsregeling na een echtscheiding niet goed verloopt, is een beetje hulp welkom. Een steuntje in de rug en een luisterend oor van iemand buiten je eigen netwerk kan dan heel fijn zijn.

Onze vrijwilligers zijn goud waard en delen regelmatige mooie momenten van het vrijwilligerswerk met ons
“Als ik aanbel doet moeder open. Moeder laat me binnen terwijl ze zich blijft excuseren voor de ’troep’ in huis. Ik zie een moeder die heel hard werkt om alle ballen hoog te houden en een huishouden waar de kinderen de vrijheid krijgen om te spelen. Moeder is net begonnen aan een afwas en terwijl ik haar een handje help, kletsen we over hoe de afgelopen week is gegaan. Na de afwas spelen we samen met de kinderen een bordspelletje en hebben samen veel plezier.De kinderen zijn aan de winnende hand en moeder knipoogt eens naar mij.
Voor mij is het tijd om te gaan. Moeder loopt met me mee en op weg naar de gang, om mijn jas te pakken, vraag ik me af of ik vandaag wel genoeg heb gedaan voor dit gezin. Alsof moeder dit aanvoelt, benoemt ze op dat zelfde moment dat ze zo blij is met mijn betrokkenheid. ‘Ik heb even mijn verhaal kunnen doen én we hebben een spelletje gedaan met de kinderen. Iets wat ik de hele week al van plan was, maar wat er niet van kwam. Bedankt!’
En zo lopen we beiden tevreden naar de voordeur om ieder weer, met een goed gevoel, onze eigen weg te gaan.”

Kijk voor meer informatie op de website
www.humanitas.nl/afdeling/s-hertogenbosch/opvoeden

Heb je vragen over de activiteiten of wil je vrijwilliger worden?
Bel of mail met: Ilse van Berkel 06-4905559,5 i.vanberkel@humanitas.nl of Petra Lamers 06-83232335, p.lamers@humanitas.nl.

Kijk ook bij

Lezing ‘Portretten uit de Bourgondische en Habsburgse tijd’

Op 8 februari geeft Joyce Tritschler-van Os een lezing in DePetrus over portretten uit de …