Hulp gezocht bij ‘Vught Digitaal’ in DePetrus

Op zaterdag 12 mei wordt voor de derde keer ‘Scratch Day’ in Vught gehouden. Scratch is een programmeertaal voor computers die al ruim tien jaar op scholen wordt gebruikt. Met de opening van DePetrus willen Chris Dorna van CodeKids.nl en de bibliotheek Scratch Day uitbreiden met andere computeractiviteiten.

‘Vught Digitaal’ wordt daarmee niet alleen aantrekkelijk voor kinderen, maar voor iederéén die geïnteresseerd is in programmeren en digitale techniek. De organisatie nodigt iedereen uit die handig is met computers en wil helpen of een demo nstratie kan verzorgen.Tijdens ‘Vught Digitaal’ kun je in DePetrus leren programmeren met Scratch en werken met de minicomputers Arduino en micro:bit. De micro:bit is in Engeland uitgedeeld aan 800.000 schoolkinderen en wordt ook in Nederland steeds populairder.

mBot-robotkarretjes
Verschillende mensen, organisaties en bedrijven uit Vught hebben medewerking toegezegd. Net als vorig jaar laat Michel van den Elzen je kennismaken met mBot-robotkarretjes en laat hij zien hoe leerlingen in Esch een model van een parkeergarage hebben geprogrammeerd. Nieuw dit jaar zijn robotarmen die je kunt leren om voorwerpen op te pakken. Designweek@school uit Vught verzorgt drie miniworkshops met een selectie van activiteiten rondom computational thinking en @IkBenMediawijzer geeft advies over verantwoord mediagebruik. ‘Vught Digitaal’ biedt ruimte aan iedereen die digitaal actief is. Zo laten de tekenaars van vught3d.nl zien hoe ze in het (gratis) 3d-tekenprogramma SketchUp Vughtse gebouwen en straten tekenen.

Helpen
Als je op zaterdag 12 mei ’s ochtends of ’s middags wilt komen helpen of als je zelf een demonstratie of activiteit (fotografie, gps, muziek, modelbouw, domotica, etc.) wil verzorgen, stuur dan een mailtje naar chris@codekids.nl. Vóór ‘Vught Digitaal’ is er voor iedereen die komt helpen uitgebreid gelegenheid om kennis te maken en te oefenen met de materialen.

Kijk ook bij

Politie waarschuwt voor nepagenten

De politie Oost-Brabant krijgt steeds meer meldingen van oplichters die zich voordoen als medewerkers van …