Huisconcert muzieksalon ‘Bij Natalia’

Muzieksalon ‘Bij Natalia’ begint op zondag 28 oktober aan een nieuw seizoen met een huisconcert met vrolijke muziek uit de middeleeuwen. Te gast bij het concert zijn deze keer Inge IJpelaar en Willem Gerritsen van ‘De Blauwe Schuyt’. Het concert begint om 15.00 uur, de deuren gaan open om 14.30 uur. Toegang is 17,50 euro, inclusief een drankje.

De musici spelen op bijzondere instrumenten: allerlei fluiten, doedelzak, slagwerk, diverse portatief, snaar- en tokkelinstrumenten. Inge en Willem treden op in middeleeuwse kostuums. Behalve de middeleeuwse muziek, zingen ze de liederen van die tijd en vertellen ze over hun instrumenten.

Inge IJpelaar
Inge IJpelaar studeerde aan het Brabants Conservatorium te Tilburg, waar ze in 1993 cum laude afstudeerde op dwarsfluit. Later ontwikkelde ze een liefde voor Ierse muziek en heeft ze zich hierin gespecialiseerd. Zij treedt op in verschillende professionele folkbands, maar speelt ook klassiek als orkestmusicus of solist in binnen- en buitenland. Bij de ‘Blauwe Schuyt’ bespeelt Inge allerlei fluiten, doedelzak en diverse snaarinstrumenten en bekwaamt ze zich op de draailier.

Willem Gerritsen
Willem Gerritsen behaalde zijn master op trombone aan het conservatorium. Later specialiseerde hij zich op authentieke instrumenten en hij zit hiermee regelmatig op het concertpodium bij diverse orkesten en ensembles in binnen- en buitenland. Tevens is hij verbonden als docent aan CKV de Muzerije, het Fontys conservatorium en is hij leermeester van de stadspijpers van ‘s-Hertogenbosch. Bij de ‘Blauwe Schuyt’ speelt hij de blaasinstrumenten, portatief, tokkelinstrumenten, slagwerk en zingt. Hij maakt ook arrangementen en bouwde vele instrumenten.

Omdat het aantal plekken beperkt is, worden belangstellenden verzocht vooraf te reserveren. Dit kan door te mailen naar info@smarttrips.nl of via telefoon +31-654716694.

Kijk ook bij

Robotica-team Gymnasium Beekvliet wint scrimmage

Het robotica-team van Gymnasium Beekvliet (Panic Attack) is in de landelijke voorrondes van de First …