Tijdelijk Vughts centrum voor corona-verdachte klachten in Martinihal.

Huisartsen vestigen tijdelijk centrum voor corona-verdachte klachten in Martinihal

Om de zorg voor mensen met coronaverdachte klachten -verkouden, hoesten, keelpijn en koorts- zo goed mogelijk te organiseren, maken alle huisartsen in Vught vanaf dinsdag 24 maart gebruik van de Martinihal. Zo voorkomen de huisartsen dat patiënten het virus in de huisartsenpraktijken verspreiden.

Door een centraal punt in Vught in te richten, beschermen de huisartsen in Vught hun patiënten, hun medewerkers en zichzelf zo goed mogelijk tegen de verspreiding van het coronavirus. De huisartsen vragen de patiënten om in geval van ernstige corona-gerelateerde klachten zoals ernstige kortademigheid en hoge koorts of bij klachten die niet kunnen worden uitgesteld, te bellen met hun eigen huisarts. De assistente stelt de patiënt dan telefonisch een aantal vragen. De huisarts bepaalt OF het noodzakelijk is de patiënt te zien, al/dan niet in de Martinihal.

In auto wachten
Patiënten die naar de Martinihal komen, moeten buiten (in hun auto) wachten. De patiënten worden mobiel gebeld als ze aan de beurt zijn. De huisarts die de patiënt gaat zien, is gekleed in beschermende kleding (mondmasker en bril, handschoenen en een doktersjas en/of schort).

Belangrijk
Zonder telefonische afspraak worden patiënten NIET binnengelaten in de Martinihal! In verband met de coronacrisis vragen de huisartsen aan patiënten met klachten die kunnen wachten, om hun bezoek aan de huisarts uit te stellen.

Kijk ook bij

Light on Labs zet digital design, grafiek, glas en keramiek in de spotlights

Vrijdag 1 en zaterdag 2 december Den Bosch Onder de noemer ‘Light on Labs’ slaan …