(Foto: Ben Nienhuis)

Huis73 opent Informatiepunt Digitale Overheid in DePetrus

Op 1 december zijn in Huis73 Den Bosch (Hinthamerstraat) en Bibliotheek Vught (DePetrus) twee Informatiepunten Digitale Overheid geopend. Iedereen die wel wat hulp kan gebruiken bij overheidszaken die digitaal geregeld moeten worden, kan er gratis terecht voor hulp.

Tegenwoordig moet je dingen met de overheid heel vaak met de computer en internet regelen. Bijvoorbeeld een afspraak maken bij de gemeente, een rijbewijs aanvragen, werk zoeken of je studiefinanciering regelen. Veel mensen kunnen daar wel wat hulp bij gebruiken. Daarom is er het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) in de bibliotheek.

Informatiepunt Digitale Overheid
Het IDO kan o.a. ondersteunen bij vragen over: DigiD, Belastingen & Toeslagen, AOW, Werk & Uitkering, inburgering, rijbewijs, zorg, studiefinanciering en verkeersboetes. De medewerkers van het Inlooppunt helpen u gratis op weg. Ze geven u informatie waar u mee verder kunt of verwijzen u naar de juiste organisatie. U kunt binnenlopen tijdens openingstijden van de bibliotheek. U hoeft géén afspraak te maken. Ook hoeft u geen lid te zijn van de bibliotheek. Bent u of kent u iemand die hulp kan gebruiken bij zaken met de overheid? Ga langs of kijk voor meer informatie op www.huis73.nl/IDO.

Rol van de bibliotheek
Er zijn steeds minder loketten van uitvoeringsorganisaties van de overheid waar burgers fysiek terecht kunnen voor hulp. Hierin ligt een rol voor de bibliotheek aangezien de bibliotheek dichtbij, menselijk, neutraal en laagdrempelig is. De bibliotheek maakt mensen zelfredzaam en digitale vaardigheid is daarvan een belangrijk onderdeel. De medewerkers van de bibliotheek bieden bij het IDO geen afhandeling van vragen op casusniveau, maar ondersteunen wel tot aan de ‘Mijn’-omgeving en kunnen eventueel doorverwijzen naar lokale maatschappelijke organisaties.

Openingstijden IDO
De openingstijden in Den Bosch: Maandag t/m vrijdag: 09.00 – 21.00 uur (i.v.m. coronamaatregelen tijdelijk om 18.00 uur gesloten) Zaterdag en zondag: 10.00-17.00 uur. Vught: Maandag t/m vrijdag: 14.00-18.00 uur en zaterdag: 10.00-17.00 uur.

Kijk ook bij

Expositie Joris van Spaendonck bij Van Loon Galleries

Van Loon Galleries organiseert een expositie met schilderijen van Joris van Spaendonck. De expositie is …