Huis73 brengt poëzie dichtbij

In tijden van grote verscheidenheid en onenigheid vieren we het samen-leven, samen-hangen, samen-zijn, samen-voegen, samen-stellen, samen-zitten, samen-werken, samen-lezen en samen-schrijven. Want samen kunnen we veel. Vanuit de eigenheid en het anders zijn van ieder individu. Huis73 brengt met samenwerkingspartners poëzie dichterbij tijdens de Poëzieweek. De Poëzieweek is een initiatief uit Nederland en Vlaanderen en staat dit jaar in het teken van Samen. Inspiratie, tips en gedichten zijn te vinden op Huis73.nl/poezieweek.

Tot en met 16 februari hangen er in de ramen bij Huis73 aan de Hinthamerstraat72-74 in Den Bosch gedichten, gemaakt door cursisten van ‘Dichter op de koffie’. Zij schrijven over samen en alleen, over wat hen bezighoudt en over verbondenheid. De deelnemers selecteerden recente gedichten die iets zeggen over deze tijd. Wandel langs de ramen van Huis73 en laat je inspireren!

Jong en oud dicht in Vught
Samen met Vughtse dichters en het Maurick College organiseert Bibliotheek Vught een verkiezing onder middelbare scholieren: wie wordt de jeugddichter van Vught? Jongeren schrijven gedichten over Samen aan de hand van verschillende thema’s. Zo gaat het over pesten, racisme, vrienden en familie. Uit de ruim 1100 gedichten die geschreven worden, kiest een jury een top 3. De winnaar krijgt de titel jeugddichter van Vught. Naast deze wedstrijd hebben Bibliotheek Vught en het Lambertuspodium dichters uit Vught opgeroepen om gedichten te schrijven binnen het thema Samen. Die gedichten zijn te lezen op huis73.nl/poezieweek.

Kijk ook bij

O’pen Atelierroute Oisterwijk

Op zondag 30 juni is de tweede editie van de O’pen Atelierroute Oisterwijk. Het is …