‘Huis73’ biedt hulp bij belastingaangifte

Het zit er weer aan te komen: de belastingaangifte. Niet het leukste werk en veel mensen vinden het ingewikkeld om zelf digitaal de belastingaangifte te doen. Kun je wel wat hulp gebruiken bij jouw belastingaangifte via de computer? Een expert die met je meekijkt? Of wil je gewoon weer even opgefrist worden over wat er allemaal bij komt kijken? Bij Huis73 kun je op verschillende manieren worden geholpen zodat jij zelf digitaal je belastingaangifte kunt doen.

Hoe zat het nou ook alweer? Heb jij ook ieder jaar weer stress bij het invullen van je belastingaangifte? Dat is niet meer nodig als je het webinar Belastingaangifte op 13 maart hebt bijgewoond. Tijdens deze online bijeenkomst leer je van een belastingadviseur in één uur tijd hoe je heel simpel en correct de basis van je aangifte invult. Het webinar vindt plaats via Zoom en deelname is gratis. Ben je niet zo thuis met Zoom? Vrijwilligers van Seniorweb Rosmalen zitten die ochtend van 9.00 – 11.00 uur paraat voor technische ondersteuning. Te bereiken via 073-6802911. https://us02web.zoom.us/j/83497740850. Mogelijk vindt in april in DePetrus tevens een fysieke bijeenkomst over belastingaangifte plaats, maar dat is afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen.

Hulp bij Belasting-spreekuren
Heb je een gerichte vraag of kom je er echt zelf niet uit? Dan kun je in maart en april terecht bij de ‘Hulp bij Belasting-spreekuren’ van Huis73 in Den Bosch. Maatschappelijke dienstverleners gaan jou in een een-op-eengesprek in de bibliotheek ondersteunen bij jouw digitale aangifte voor 2020. Alles uiteraard coronaproof. Hulp bij aangifte is gratis en voor iedereen, ook als je géén lid van de bibliotheek bent. Aanmelden gaat makkelijk. Van dinsdag t/m vrijdag kun je van 09.00 tot 14.30 uur bellen naar 073-6802900 voor het maken van een afspraak. Voorwaarde is dat je in het bezit bent van een werkzame DigiD. Heb je een minimuminkomen? Dan kun je voor de een-op-eenspreekuren ook terecht in DePetrus. Samen met de gezamenlijke partners in DePetrus houdt Huis73 daar op de zaterdagochtenden in april belastingspreekuren waarbij geholpen wordt bij het invullen van de belastingaangifte. Bel voor het maken van een afspraak 073-689 2900 of mail naar henriettevanlamoen@huis73.nl.

Digitaalvaardiger worden?
Wil je beter leren omgaan met de computer, internet en sites van de overheid? Volg dan de cursus Klik&Tik of Digisterker. Of heb je vragen over de digitale overheid? Dan kunnen ze je bij het Inlooppunt Digitale Overheid (IDO) waarschijnlijk helpen. Vraag naar alle mogelijkheden aan de balie of kijk op www.huis73.nl/belastingaangifte.

Samenwerking met Belastingdienst
De samenwerking tussen de Belastingdienst en Koninklijke Bibliotheek (KB) bestaat sinds 2016. Bijna alle bibliotheken in Nederland bieden dankzij die samenwerking gratis digivaardigheidscursussen aan voor mensen die moeite hebben met de digitale overheid. Bovendien organiseren ze – in samenwerking met lokale maatschappelijke organisaties – hulp bij het invullen van de online belastingaangifte. De samenwerking is in januari 2019 voor vier jaar verlengd. Dit maakt blijvend hulp bij belastingaangifte in bibliotheken, online en op afspraak, mogelijk. Kijk voor alle info op huis73.nl/belastingaangifte.

Kijk ook bij

Martien en Jet van Broekhoven 65 jaar getrouwd

Martien (87) en Jet (86) van Broekhoven zijn op 20 juli 65 jaar getrouwd. Zij …