Hospice Parnassia ook voor Vughtenaren

Omstreeks einde voorjaar 2019 zal er ook voor de inwoners van Vught een hospice beschikbaar zijn op slechts enkele kilometers afstand. Tegenover het monumentale gebouw van Kentalis aan de Theerestraat in Sint-Michielsgestel opent Hospice Parnassia dan de deuren in een prachtige villa met grote tuin.

Hospice Parnassia wordt inhoudelijk opgezet naar het type bijna-thuis-huis. Dat wil zeggen dat er palliatieve/terminale zorg wordt verleend op eenzelfde manier als in een thuissituatie. De medische zorg blijft in handen van de huisarts en de mensen van uw eigen thuiszorginstelling.

Huiselijke omgeving
We leven in een tijd waarin de mensen alsmaar ouder worden, de kinderen niet meer als vanzelfsprekend in de buurt wonen, het aantal alleengaanden enorm hoog is en de zorg rondom ouderen enorm beperkt wordt. Ook kan en wil niet iedereen een mantelzorger zijn. De behoefte aan een huiselijke, veilige omgeving in de laatste drie maanden van iemands leven neemt fors toe. Er komen steeds meer hospices, gerund door geschoolde vrijwilligers. Nu dus Hospice Parnassia voor inwoners van Vught en gemeente Sint-Michielsgestel.

Verbouwing
De ruime, vrijstaande villa ondergaat eerst een grote verbouwing om tot een kleinschalige hospice te worden omgebouwd. Vier gastenkamers met eigen badkamers worden er gerealiseerd. De naasten van de gasten kunnen blijven logeren. 24 uur per dag zijn er geschoolde vrijwilligers in huis om gasten en hun dierbaren te ondersteunen. Van een kopje koffie serveren, een luisterend oor bieden, tot het voorlezen van het favoriete boek of  het maken van ’n praatje als de slaap niet komen wil. U begrijpt dat de initiatiefnemers tot dit waardevolle initiatief uw steun enorm goed kunnen gebruiken. Iedere gift of bijdrage wordt zeer op prijs gesteld. IBAN: NL 98RABO 03319207829. Ook als vrijwilliger bent u welkom, of word lid van de club van 100! Voor nadere informatie bezoek website: www.hospiceparnassia.nl.

Kijk ook bij

Kerstconcerten Kerstkoor Boxtel

De Vereniging Kerstkoor Boxtel zal dit jaar twee kerstconcerten verzorgen. U bent van harte welkom …