Horeca Vught tijdens ‘tweede lockdown’

De tweede lockdown is een zware dreun voor de horecaondernemers in Nederland. De meesten hadden het wel zien aankomen, maar volledige sluiting van ten minste vier weken kwam voor velen toch als een verrassing. Toch blijven deze ondernemers positief en trekken ieder naar eigen stijl alles uit de kast om ‘de kar’ te blijven trekken.

Door Molly Witlox

In Grand Café ‘Beleef’ tegenover de Petruskerk valt er helaas binnen niet veel te beleven. Willem van der Heijden maakt zich, net zoals zijn collega’s, natuurlijk ook zorgen over hoelang de sluiting van de horeca nog gaat duren. Tijdens de eerste lockdown heeft Willem zijn restaurant verbouwd en gerenoveerd waardoor ‘Beleef’ meer de uitstraling van restaurant kreeg en Willem het imago ‘eetcafé’ heeft losgelaten. Ook hij had zijn restaurant zodanig ingericht en aangepast dat zijn gasten veilig en volgens de regels van het RIVM in ‘Beleef’ konden lunchen of dineren. Heel zuur dat ze weer volledig dicht moeten tot minstens half december. Willem laat zich echter niet uit het veld slaan: “Wij willen de mensen blijven verblijden met onze keuken en proberen de ‘beleving’ nu bij de mensen thuis te brengen. Het concept is nu ook gericht op ons restaurantmenu waarbij alles warm wordt aangeleverd.”
De gerechten zijn dus echt ‘kant-en-klaar’ en kunnen zo thuis direct worden geserveerd. Voor de kerstdagen wil ‘Beleef’ ook als traiteur kerstmenu’s aanbieden. Hierbij hoeft dan alleen het hoofdgerecht te worden opgewarmd. Willem:“Positief in dit verhaal is dat wij hierdoor onze klantenkring hebben uitgebreid. En dan is het verder hopen dat er op niet al te lange termijn weer in het restaurant zélf weer volop te beleven valt.”

‘De Opera’
Traiteur Catering en Delicatessen ‘De Opera’ aan de Helvoirtseweg in Vught (tegenover Den Otter), is sinds 1 april dit jaar geopend. De twee eigenaren en broers, Nils en Joost, runnen met hun vader en chef Harrie Hendriks de zaak. Samen met zijn zonen bereidt Harrie in de keuken, met zijn vakmanschap waarmee hij tientallen jaren zijn restaurant ‘De Opéra’ in Den Bosch dreef, ambachtelijke maaltijden en gerechten in de breedste zin. “Wij zijn van alle markten thuis,” vertelt Joost Hendriks, “van ‘high-end diners’, een plateau fruits de mer naar een BBQ op een sportfeest tot een stamppotbuffet thuis. “Onze visie is duidelijk gericht op ‘gezonde’ gerechten”, voegt Joost hier nog aan toe. “De basis van al onze handgemaakte gerechten maken wij zelf en wij gebruiken altijd verse producten van hoge kwaliteit.” De catering van grotere groepen is door de coronacrisis stilgelegd, maar de heren Hendriks zijn druk bezig met o.a. afhaalgerechten en het thuisbezorgen van kleine diners. Ook de winkel wordt goed bezocht voor de croissanterie en vers stokbrood in het weekend, echte Italiaanse steenovenpizza’s, sushi, betaalbare boerenkazen van boerderij Mulder en andere delicatessen. Binnenkort kan de liefhebber vis en oesters bestellen die de volgende dag rechtstreeks uit Ierseke (Zeeland) worden geleverd. “Het is voor niemand een makkelijke tijd, maar wij proberen er het beste van te maken”, zegt Joost. De Opera’ draagt zijn steentje hier volop aan bij evenals de andere horecaondernemers in Vught.

Kijk ook bij

Marieke van den Broek haalt zilver bij Beauty Awards

Zondag 25 april is bekend geworden dat Marieke van den Broek de tweede prijs heeft …