V.l.n.r. Ceremoniemeester Suze Spooren, Adjudant Jindy van der Donk, Prins Thomas den Urste (Tom Janssen) , Jeugdprins Giel de Urste (Giel Doggen) en Adjudant Jurgen Donhuijsen.

Hoogheden Oggelvorsenpoel zijn bekend

De aanplakbiljetten die 3 weken voor het 11-11-bal in Esch waren geplaatst, met daarop de aankondiging dat er ‘sportieve’ hoogheden worden bekendgemaakt, heeft heel wat stof doen opwaaien. Vele namen passeerden de revue en het was een hot topic op diverse app-groepen.

Na een zinderend 11-11-bal, met optredens van De Knoestjes, De Dansmariekes en Andere Hazes, kwam er – nadat het publiek enkele keer op het verkeerde been werd gezet -, uiteindelijk een verrassende naam uit de hoge hoed (wasmand). Prins Thomas den Urste en Adjudant Jurgen gaan, tijdens Carnaval 2019, samen de scepter zwaaien over Oggelvorsenpoel.

Prins Thomas den Urste, die zijn eerste 13 levensjaren in Liempde heeft vertoefd, noemt zich een echte Eschenaar. Carnaval in Oggelvorsenpoel is hem niet vreemd omdat hij er 12 jaar prijswinnende carnavalswagens heeft gebouwd met ‘CV De Tobbers’ en afgelopen jaren samen met ‘CV De Oggelleuters’ hoge ogen heeft gegooid als loopgroep. Het was daarom ook een hele eer toen de Prins-Keuze-Commissie bij hem aan de deur stond om te vragen of hij prins van de Oggelvorsenpoel wilde zijn voor Carnaval 2019. De enige voorwaarde die hij stelde was een sterke rechterhand in de persoon van Jurgen Donhuijsen. Adjudant Jurgen die al vele jaren samen met Prins Thomas den Urste carnaval viert, is ook een fanatieke bouwer bij ‘CV De Tobbers’ en ‘CV De Oggelleuters. Tevens treed Adjudant Jurgen in de voetsporen van zijn vader. Tijdens de voorbereidingen met de prinsencommissie, adjudant en voorzitter van het Oggelvorsenpoel-bestuur werd al snel duidelijk dat het komende carnavalsjaar in Oggelvorsenpoel een knaller gaat worden. Alles wordt uit de kast gehaald om er een fenomenaal feest van te maken, waarbij één ding centraal staat: het moet een feest worden voor heel Oggelvorsenpoel. De leus voor komend jaar is ook niet voor niets: Vroeger en Nu, Feesten Nondeju!

Kijk ook bij

Nachtelijke afsluiting tussen kruising Heusdensebaan en Berkel-Enschot

Rijkswaterstaat voert geplande onderhoudswerkzaamheden uit aan de A65/N65 in de richting van Tilburg. Hierdoor is …