Home / Algemeen / Hoogerland soleert naar overwinning in Ouddorp
Patisserie De Rouw
Johnny Hoogerland

Hoogerland soleert naar overwinning in Ouddorp

Johnny Hoogerland heeft zaterdag 30 november de Strandcross C-Side van Ouddorp gewonnen. De Zeeuw, die uitkomt voor Invicta Watches, soleerde na de Strandrace van Katwijk naar zijn tweede strandoverwinning. “Het was een mooi technisch rondje, met dat loopstuk loodzwaar, maar ik ben voor morgen in De Panne in elk geval warmgedraaid’’, keek Johnny Hoogerland al uit naar de Belgische strandrace.

Team Invicta Watches dicteerde het eerste strandcriterium van de tweede editie van de RegioBeachraces op het zonovergoten Noordzeestrand voor de kust van Goeree van start tot finish. De Zuidlandse broers Daan (Alecto Cycling) en Ron van Sintmaartensdijk (Willebrord Wil Vooruit) probeerde de overmacht van de Brabantse wielerequipe te verstoren. Johnny Hoogerland vertrok in de voorlaatste ronde uit een kopgroep van zeven met verder Sjors van Zandbeek, Robbie Gevers, Ronan van Zandbeek en Bas Nieuwkoop (allen Invicta Watches) en begon aan zijn succesvolle solo.

De voormalige prof van Vacansoleil en Roompot-Oranje Peloton, overgekomen vanuit Velden am Wörthersee in Oostenrijk, nam Daan van Sint-Maartensdijk (tweede) en Sjors van Zandbeek mee op het podium. ‘’Het was in het begin met al die ‘gele mannen’ best lastig. Ik ging eigenlijk te hard van stapel, wilde die mannen van Invicta uit elkaar rijden. Na het technische deel heb ik nog een groot gat moeten dichtrijden waarna ik het in de sprint won van Robbie Gevers en die andere jongen (Sjors van Zandbeek, DR). Deze race was een mooie opwarmer voor morgen in Scheveningen’’, aldus Daan van Sint-Maartensdijk.

Ines Klok (Cyclingteam Flakkee) uit Rockanje zegevierde bij de vrouwen door achtereenvolgens Celine van Houtum (Invicta Watches) en Patricia Doorn (Cyclingteam Flakkee) achter zich te laten.

Vallen en opstaan in de De Panne Beach Endurance
Een zeer hectische en grote wedstrijd stond zondag 1 december op het programma; door de organisatie uitgeroepen Moeder der Strandraces. De start was hectisch en er werd met hoge snelheden gestreden.

De heren en dame van Team Invicta konden goed mee komen. Na het eerste keerpunt bleef een omvangrijke groep over en was de tegenwind een belangrijke factor met het positioneren in de groep. Bij de volgende strandafgang kwam daardoor een opeenhoping waardoor er 4 renners aan de leiding kwamen te rijden. Niet veel later ging iets verder in het peloton Celine van Houtum tegen de grond. Ze moest met een pijnlijke hand de strijd staken.

De mannen van het team Invicta bleven vooraan meedoen en hielden redelijke controle over de wedstrijd. Na het keerpunt waar de mannen de wind in de rug kregen, ontstond een groep met onder andere Johnny Hoogerland en Ronan van Zandbeek. Een een groep daarachter Bas Nieuwkoop, Robbie Gevers en Sjors van Zandbeek. De groepen kwamen niet meer samen in het stuk tegen wind in. Johnny en Ronan moesten strijd gaan leveren voor de overwinning. Helaas reed Ronan van Zandbeek lek. Johnny probeerde nog met alles wat die had een zo goed mogelijke uitslag te rijden wat resulteerde in een 7e plek. Bas Nieuwkoop kwam in het 2e peloton als 32e over de meet Robbie Gevers als 55e, Ronan van Zandbeek als 72e en Sjors van Zandbeek als 84e.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kijk ook bij

Schatten van Vught – het Musschengilde

Het Vughts Museum in DePetrus was dicht en daarna beperkt open vanwege de coronacrisis. Daarom …