Honderdduizend euro voor innovatieve armoedeprojecten

De armoedeglossy Quiet 500 verscheen op Wereldarmoededag 2013 en 2016. Aan de laatste editie werkten talloze bekende schrijvers mee. De opbrengst, honderdduizend euro, is ondergebracht in een fonds. Daarmee willen de initiatiefnemers vernieuwende armoedeprojecten voor kinderen ondersteunen. In totaal is maximaal vijfentwintighonderd euro per project beschikbaar. Het fonds gaat van start op 17 oktober, Wereldarmoededag.

De Quiet 500 is opgericht om stille armoede een gezicht te geven en geld in te zamelen voor innovatieve projecten. Ook riepen de initiatiefnemers de ‘Quote-wereld’ op om verantwoordelijkheid te nemen voor het verzachten van armoede. Enkele Quote-miljonairs pakten de handschoen op en richten in Tilburg de Quiet Community op, een marktplaats zonder geld waar empowerment centraal staat. Inmiddels is de succesvolle Quiet Community actief in acht Nederlandse gemeenten/regio’s.

Lage drempel
Het Quiet-fonds richt zich op kleinschalige, innovatieve projecten die kunnen bijdragen aan het verzachten van armoede onder kinderen. Elke burger of non-profitorganisatie kan meedoen. De drempel is laag, de administratieve rompslomp verwaarloosbaar. De aanvragen worden beoordeeld door de initiatiefnemers van de Quiet 500. Ze hebben vooral oog voor frisse ideeën, een aanpak waar nog niemand aan heeft gedacht. Meer informatie over de procedure is te vinden op www.quiet500.nl/fonds en www.quiet.nl/fonds.

Groeiende kloof
De kloof tussen arm en rijk blijft groeien, veel mensen leven in armoede en zijn aangewezen op de Voedselbank, en dat in een van de welvarendste landen ter wereld. Het overheidsbeleid schiet ernstig te kort. De initiatiefnemers van de Quiet 500 nodigen iedereen uit om mee te denken, om met vernieuwende, tegendraadse ideeën te komen: help om de armoede in Nederland te verzachten.

Kijk ook bij

Politie waarschuwt voor nepagenten

De politie Oost-Brabant krijgt steeds meer meldingen van oplichters die zich voordoen als medewerkers van …