Auteur Harry van der Ven

‘Holle pijpen blazen het hardst’ door Harry van der Ven

In zijn nieuwe boek Holle pijpen blazen het hardst laat schrijver Harry van der Ven uit Sint-Michielsgestel de lezer de lachwekkende pogingen meebeleven van Michel Fontanel, die het wereldrecord ‘Winnaar Televisiequizzen’ op zijn naam wil brengen.

Michel Fontanel doet mee aan allerlei nationale televisiequizzen: Twee voor twaalf, Een tegen honderd, Met het mes op tafel, Per seconde wijzer, De slimste mens en ga zo maar door … Blakend van onbevangen overmoed gaat hij de rechtstreekse confrontatie aan met befaamde quizmasters als Linda de Mol, die hij meer als tegenspeler ziet dan als quizmaster, met Joost Prinsen, met de sidekick Maarten van Rossem en een warmbloedige Lucille Werner. Met wisselend succes bindt hij de strijd aan met alom bekende en niet bekende medekandidaten. Zowel Mark Rutte, Toon Hermans, Haagse Harry, als de dame met de groene pruik en vele anderen krijgen het zwaar te verduren met Michel Fontanel. Al met al legt hij een absurde mengeling van kennis en onbenul aan de dag. Michel Fontanel volhardt in de mallotige uitdaging tot hij doorkrijgt dat het roer om moet om succes te boeken.

Harry van der Ven uit Sint-Michielsgestel (1948), opgegroeid in Den Bosch, is een creatief iemand. Hij schildert, maakt muziek en hij schrijft. In 2006 debuteerde hij als schrijver van kernachtige, vaak gevoelige en grappige en zelfs absurde uitspraken die vaak ook een levensles bevatten,  met de aforismenbundel De kleur van schaduw, in 2011 gevolgd door een nieuwe aforismenbundel: De smaak van prikkeldraad. In 2014 verscheen zijn satirische roman Tararaboemdijee, een lachspiegel over het gehannes van Michel Fontanel met de realiteit van alledag. Hij is beeldend kunstenaar en verkocht werk in binnen- en buitenland. Zijn laatste schilderijenexpositie dateert van 2012. Hij kreeg een persoonlijk compliment van Keith Richards voor een serie portretten van de gitarist van de Rolling Stones. Rockgitarist; zijn band speelde onder andere tijdens de Bossche Nacht van de Geschiedenis,  als support act bij BLØF en Rowwen Hèze en trad op voor twintigduizend voetbalfans in het Gelredome in de pauze bij een streekderby.

Holle pijpen blazen het hardst is een luchthartige lachspiegel van vermakelijk gestuntel, een klucht in de oorspronkelijke betekenis. Hoewel het verhaal en de personages fictief zijn, herken je meteen de quizmasters en de medekandidaten, die in het nauw gebracht worden door het absurde optreden van Michel Fontanel. Het blijft verrassend tot de laatste regel. “Het zou mooi zijn als lezers zich kunnen inleven in de potsierlijke situaties en weer eens hartelijk kunnen lachen”, aldus Harry van der Ven.

‘Holle pijpen blazen het hardst’ (ISBN 978-90-818253-3-7) is verkrijgbaar via de boekhandel en bij de auteur. Verkoopprijs: € 13,95 (excl. verzendkosten).
Het boek is ook als E-book (PDF formaat) te bestellen voor € 3,99 bij de auteur.
Voor meer informatie:
info@harryvanderven.com of  06-53519258.

Kijk ook bij

Swim & Dance to Fight Cancer Den Bosch-Vught

Op zondag 1 september vindt het unieke evenement Swim & Dance to Fight Cancer plaats …