Hollands kegelen! Dat ik daar niet aan gedacht heb!

De kegelsport is een van de oudste sporten in Nederland. Reeds in de jaren midden 1500 komt deze al ter sprake in diverse kronieken. Heden ten dage wordt de sport in Den Bosch en omstreken gespeeld in voornamelijk Feel Fit Center in Vught (waar de ’s-Hertogenbossche Kegelbond haar domicilie heeft)en in sportcentrum Berghem in Berghem. Ook enkele kegelclubs die in Berghem spelen zijn aangesloten bij de ’s-HKB. De ’s-HKB is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandsche Kegelbond en is officieel opgericht op 10 december 1918. De Kon.Ned. Kegelbond bestaat dit jaar 110 jaar en is tevens aangesloten bij het NOC-NSF.

De ’s-HKB organiseert de competitie voor de aangesloten kegelclubs en ook regionale wedstrijden. Tevens is er het jaarlijkse Koning der Koningen toernooi (eind november) en het Kersttoernooi (half december). Ook wordt er een bedrijvencompetitie georganiseerd. Er zijn zeven kegelclubs lid van de ’s-HKB en er is op vrijdagavond een kegelclub voor de minder valide medemens. Van de zeven kegelclubs is er 1 damesclub, drie gemengde clubs en drie herenclubs. De jongste kegelaar/ster is 22 jaar en de oudste 88 jaar.

Landelijk doen enkele kegelaars mee aan de diverse kegelwedstrijden en speciale kegeltoernooien. Op persoonlijk landelijk niveau hebben enkele leden reeds hun sporen verdiend. De kegelsport is een serieuze sport die landelijk wordt beoefend. De kegelsport in Den Bosch wil graag nieuwe leden werven. Het is een sport welke je vanaf 10 jaar al kunt beoefenen.

Kijk voor informatie op de website: www.bosschekegelbond.nl. Men kan op maandagavond, dinsdagmiddag, donderdagavond en vrijdagavond gerust even binnenlopen bij de kegelclubs. Zij zullen iedereen graag een balletje mee laten gooien. Deze clubs kunnen nog steeds nieuwe leden kunnen plaatsen om zo de techniek en gezelligheid van de kegelsport uit te dragen.

Kijk ook bij

Voorjaarsconcert Vughts Mannenkoor & Vrouwenkoor Innovation

Zondagmiddag 24 maart 14.00 uur zal het Vughts Mannenkoor een voorjaarsconcert verzorgen, samen met Vrouwenkoor …