Foto: Kees Heesbeen

Hoge onderscheiding Rien van Haperen

Afgelopen weekend werd op de atletiekaccommodatie van Prins Hendrik het Nationale Kampioenschap voor junioren gehouden. Ondanks de mindere weeersomstandigheden hebben de meer dan 1000 deelnemers en meer dan 300 vrijwilligers er, samen met de supporters en toeschouwers, een bruisend atletiekfeest van gemaakt.

Tijdens de officiële ontvangst op zaterdag 1 juli werd oud-voorzitter en erelid van Prins Hendrik, Rien van Haperen, verrast door burgemeester van de Mortel. Rien van Haperen werd benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester van de Mortel benadrukte in zijn toespraak de grote rol die de gedecoreerde op nationaal en internationaal niveau gespeeld heeft bij het naar Amsterdam halen van de Europese kampioenschappen  atletiek in 2016. Als directeur van de Stichting EK Atletiek Amsterdam zorgde hij mede voor  compacte kampioenschappen met innovatieve elementen, zoals het brengen van een aantal technische nummers naar het Museumplein in Amsterdam. Die innovatie geldt ook voor de Internationale Paralympics Challenge.

Rien van Haperen, nog steeds actief binnen Prins Hendrik als voorzitter van de Vrienden van Prins Hendrik, benadrukte in zijn dankwoord dat de Prins Hendrik voor hem altijd een vereniging en inspiratiebron is geweest en nog steeds is. Een vereniging die laat zien dat samenwerking een voorwaarde is om ambitieuze doelen te bereiken. Alleen samen met anderen heeft hij datgene kunnen doen wat tot deze onderscheiding heeft geleid.

Kijk ook bij

Geef jouw sportkleding een tweede kans

Na de zomervakantie wordt voor de 6e keer de Sportkleding Weggeefbeurs gehouden. Vanaf april is …