Hoe zit het met elektrisch rijden in Vught

Elektrisch rijden wordt steeds populairder in Nederland. Op 1 april 2021 waren er ruim 177.000 elektrische auto’s en nog eens 110.000 plugin-hybride auto’s. Het aantal (semi)publieke laadpunten is doorgegroeid naar ruim 72.000. Maar hoe staat het eigenlijk met elektrische rijden in Vught? Het kennisplatform voor elektrisch rijden www.evplan.nl zocht het uit. Hierbij is gebruikgemaakt van eigen bronnen en openbare overheidsdata (CBS, RDW, RVO, Klimaatmonitor).

Elektrische auto’s in Vught
In Vught staan 12958 personenauto’s geregistreerd. Daarvan staan er 183 (1,41%) geregistreerd als elektrische personenauto en nog eens 181 (1,40%) als plug-in hybride auto. Van alle auto’s in Vught wordt dus 2,81% (deels) elektrisch aangedreven. Dat is hoger dan het landelijke gemiddelde van 2,26%.

Laadpunten in Vught
In de gemeente Vught zijn er in totaal 160 (semi)publieke laadpunten voor stekkerauto’s. Dit zijn laadpalen die in principe iedereen kan gebruiken.
• Er zijn 107 publieke laadpalen. Hiervan kan iedereen gebruikmaken.
• Er zijn 53 semi-publieke laadpalen. Deze bevinden zich op privéterrein, maar zijn wel voor iedereen toegankelijk. Denk aan een laadpaal in parkeergarage,  tankstation of hotel.
• Op dit moment zijn er geen snellaadpunten beschikbaar in Vught.

Steeds meer elektrische voertuigen
De laadpaaldichtheid (het aantal laadpunten per elektrische auto) in de gemeente ligt op 0,44%. Dat betekent dat er 2 elektrische auto’s per laadpaal in Vught zijn. Dat is hoger dan het landelijke gemiddelde van 0,3% (4,5 EV’s per laadpaal). De verwachting is dat steeds meer inwoners in Vught overstappen op een elektrische auto. Er zullen dan ook meer laadpunten bijkomen. Rijd je elektrisch en heb je niet de mogelijkheid om op eigen terrein een laadpaal te plaatsen? En is er nog geen oplaadpunt in jouw directe omgeving? Dan kan je wellicht kosteloos een laadpaal aanvragen bij de gemeente Vught.

[Bron: https://www.evplan.nl/laadpaal/vught/]

Kijk ook bij

Foute Kerstbingo zaterdag 9 december

Een avond vol gezelligheid met glühwein, kerstmutsen, kerstmuziek, een optreden van Jack van Raamsdonk en …