Hoe kan ik mijn financiën het beste inrichten en beheren?

Financieel misbruik komt in verschillende vormen voor. Via internet, telefonisch of op straat met de zogeheten babbeltrucs, maar ook in huiselijke kring. Wat kunt u doen om uzelf of iemand anders in uw omgeving te beschermen tegen deze vorm van misbruik? In dit artikel krijgt u enkele hulpmiddelen voor het inrichten en beheren van uw financiën.

Probeer zo lang mogelijk zelf de regie te houden over uw financiën. Komt u in een situatie dat dit lastiger wordt, dan is het fijn om iemand uit uw omgeving om hulp te vragen. U houdt dan nog steeds zelf de regie.

Voorbeeld
Mevrouw Greef (83 jaar) is niet meer mobiel en laat haar bank het geld thuisbezorgen. Haar buurvrouw die de boodschappen doet, krijgt contant geld mee. Aan de hand van de bonnetjes en het resterende bedrag ziet mevrouw Greef wat er uitgegeven is. Hiermee wordt niet alleen mevrouw Greef, maar ook haar buurvrouw beschermd. Zij kan immers aantonen dat ze geen geld heeft achtergehouden.

Hulpmiddelen
Ook is het mogelijk om aan uw bank hulpmiddelen te vragen zoals een ‘knijper’ ofwel CardPuller. Dit hulpmiddel heeft een knijpmechanisme dat zich vastklemt om een bankpas, zodat u de pas eenvoudig uit de geldautomaat kunt trekken. Wilt u graag uw eigen bankzaken blijven regelen via internet, maar hebt u moeite met lezen en zien? Met de grotere toetsen en spraakfunctie blijft u internetbankieren zoals u gewend bent. Uw bank helpt u graag verder.

Meer informatie
Neem contact op met uw bank voor meer informatie over bovenstaande mogelijkheden. Of kijk op socialekaart.vught.nl voor meer informatie en tips.

Kijk ook bij

Vier orgelconcerten in Cathrienkerk Den Bosch

Op vier achtereenvolgende zaterdagmiddagen in de maand mei vindt in de Cathrienkerk aan de Kruisbroedershof …