Hier moet je op letten bij het afsluiten van een zakelijke autoverzekering

Advertorial

Ben je ondernemer en heb je een auto van de zaak? Bijvoorbeeld voor het bezorgen van producten bij klanten, of voor het leveren van bepaalde diensten? Dan is het belangrijk om de juiste verzekering voor de auto af te sluiten. Je wilt natuurlijk niet te veel betalen, maar als je met schade te maken krijgt, wil je natuurlijk wel goed verzekerd zijn. Waar moet je dan precies op letten bij het afsluiten van een zakelijke autoverzekering? Je leest het in dit artikel!

Wat is een zakelijke autoverzekering?
Laten we beginnen bij het begin. Want wat is een zakelijke autoverzekering precies? Eigenlijk is deze polis nagenoeg hetzelfde als wat je gewend bent van de polis voor een auto in privébezit. Toch zijn er een paar kleine verschillen. Zo is het met een zakelijke verzekering mogelijk om meerdere verschillende bestuurders met de auto te laten rijden. Wel zo handig als je ook wilt dat je werknemers gebruik kunnen maken van het voertuig. Ook kun je ervoor kiezen om de btw te laten verrekenen. Omdat vergoedingen voor schade dan ook zonder btw uitbetaald zullen worden, zul je maandelijks minder kwijt zijn aan premies.

Drie verschillende soorten
Wil je bijvoorbeeld een bestelwagen verzekeren, dan heb je de keuze uit drie verschillende typen polissen. Deze drie polissen zijn eigenlijk hetzelfde als je gewend bent bij de verzekering van je eigen auto. Je hebt de keuze uit: WA, WA + beperkt casco en WA + volledig casco. Wat is het verschil tussen die drie?
Je bent verplicht om minimaal voor WA te kiezen. Je bent dan verzekerd voor schade die je met de auto aanricht aan anderen, of aan spullen van anderen. Kies je voor WA + beperkt casco, dan zijn ook bepaalde vormen van schade aan je eigen auto verzekerd. Denk aan schade door een brand of storm. De meest uitgebreide dekking ontvang je met een WA + volledig casco polis. Bij deze polis ben je ook verzekerd voor schade aan je auto die is ontstaan omdat het jouw schuld was. Bijvoorbeeld doordat je de schuldige was in een botsing of ongeluk.

Uitbreiden
Je kunt een zakelijke polis uitbreiden met extra dingen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een no-claim garantie. Als je schadevrije jaren opbouwt, dan daalt je premie. Claim je echter schade, dan raak je schadevrije jaren kwijt en stijgt de premie weer. Je kunt je hiervoor beschermen met een no-claim garantie. Je kunt dan jaarlijks een keer schade claimen, zonder dat je premies direct stijgen. Door te kiezen voor de no-claim garantie stijgt je maandelijkse premie natuurlijk iets, maar het kan zichzelf terugbetalen als je hierdoor een keer schade kunt claimen, zonder dat je premie flink stijgt.

Kijk ook bij

Vughterstede verwelkomt Buurtverbinders

Samen bouwen aan een levendige gemeenschap Wat zijn ze toch allemaal aan het doen bij …