‘Het vernieuwde Eikendonck is echt fantastisch’

Op zaterdag 11 mei houdt AtenZijlstra bij Eikendonck, aan de Taalstraat in Vught, Open Huis van 11.00 tot 13.00 uur. U kunt dan het schitterend gerenoveerde gebouw zelf bewonderen. Daarnaast kunt u een kijkje nemen in een aantal van de tweekamerflats die worden verhuurd via Woonwijze of de twee driekamerappartementen die te koop worden aangeboden. Tjeerd Zijlstra van makelaarskantoor AtenZijlstra vertelt u er graag alles over.

Door Maarten Kroese

Tjeerd Zijlstra: “Eikendonck was en is altijd een van de beste serviceflats in de regio. Met een hoogwaardige keuken die het sterrenniveau benadert en appartementen die qua luxe niet onderdoen voor de gemiddelde villa. Oké, de servicekosten zijn iets hoger dan elders, maar daar staat een wel erg goede service tegenover. Bewijs van de grote tevredenheid van de bewoners is hun bereidheid om een substantieel bedrag te investeren in de brandwerendheid. Geen gemor, iedereen was overtuigd van de noodzaak om de veiligheidsvoorzieningen naar het niveau van deze tijd te brengen. En passant is er voor gekozen om ook de lift te vernieuwen, de gehele tuin en afwatering parkeergarage te upgraden, het buitenaanzicht een facelift te geven en om meubilair en lounge te restylen. Met een schitterend resultaat, mag ik wel zeggen. Het vernieuwde Eikendonck is echt fantastisch.”

Hoger niveau
Eikendonck bestaat uit de Vereniging van Eigenaren met een eigen bestuur en een soort apart bedrijf dat de veelgeroemde service levert aan de bewoners onder leiding van directeur Felix Lambers en zijn team. “Hij kreeg in feite carte blanche om de noodzakelijke renovaties naar zijn beste inzicht en zo grondig mogelijk aan te pakken. Dat is geweldig gelukt. Het hele gebouw staat inmiddels op een hoger niveau en via intelligente kostenbesparingen zijn de servicekosten al drie jaar hetzelfde en zijn de reserves op orde. Daarbij komt dat, zo is de inschatting, de servicekosten voorlopig niet zullen stijgen.”

De laatste jaren wordt ook een deel van de koopflats verhuurd. Dat biedt de bewoners meer flexibiliteit als ze eventueel willen verhuizen, groter of kleiner willen wonen. De Vughtse woningstichting Woonwijze is eigenaar van negen tweekamerappartementen om ook de klanten in het hogere segment van dienst te kunnen zijn. De huur bedraagt 1500 euro, inclusief de servicekosten. De rechten van de huurders op de service zijn gelijk aan die van de kopers en de organisatie rondom het woongenot is door Woonwijze perfect georganiseerd. Zijlstra: “Eikendonck heeft een bijzondere sfeer en bijzondere bewoners. Mensen die dikwijls een interessant leven hebben geleid en mooie verhalen kunnen vertellen. Ik kom er erg graag. Wij bemiddelen al jaren bij de verkoop en verhuur van appartementen. Momenteel hebben we er twee te koop, waaronder een appartement op de begane grond. Heel exclusief. Daarnaast mogen we nu vijf van de negen huurappartementen van Woonwijze aanbieden (vier zijn reeds verhuurd). Daar verwachten we veel belangstelling voor. Wie wil hier nu niet wonen?”

Kijk ook bij

Inschrijving Zomerschool Vught start vandaag

Over enkele weken breekt weer een mooie periode aan: Liefst 7 weken lang kunnen 55-plussers …