Het sneeuwbaleffect, meer groen in uw tuin

Burgerinitiatief KANT komt met een nieuwe actie om uw tuin nog meer groen te maken. Op zaterdag 24 oktober tussen 10.00 en 13.00 uur kunt u gratis een Sneeuwbal ophalen. Dit is een struik die ongeveer 2 meter hoog wordt en in het voorjaar bloeit. Dus haal tegels uit uw tuin en plant de Sneeuwbal erin.

Burgerinitiatief KANT wil dorpsgenoten uit Vught, Helvoirt en Cromvoirt stimuleren om in de tuin actief aan de slag te gaan tegen klimaat-verandering en de gevolgen ervan op te vangen. Ankie Spierings: “In samenwerking met Stichting Urgenda/Meerbomen.nu en de 4×1.000 bomen actie van DEH Energie kunnen we de planten gratis aanbieden. Een vrijwillige bijdrage wordt zeker op prijs gesteld.”

De Sneeuwbal
De wollige Sneeuwbal (Viburnum Lantana) is een sierlijke heester van ongeveer 2 meter hoog, die in het voorjaar uitbundige witte bloemen geeft. Ze ruiken naar vanille en zijn in trek bij vlinders en insecten. Na de bloei krijgt de struik rode, later zwarte bessen, die vogels heerlijk vinden. In het najaar kunt u van een mooie herfstkleur genieten. Een beschrijving van de Sneeuwbal en hoe u die kunt planten en verzorgen kunt u meenemen bij het ophalen van de plant.

Ophalen
Kant heeft 300 gratis planten om uit te delen. Er zijn 4 afhaalpunten: Taxandrialaan 10, 5262 RJ in Vught, Koestraat 10, 5261 CM in Vught, Achterstraat 6, 5266 AR in Cromvoirt en Hoge Raam 5, 5076 PH in Haaren. Van 10.00 tot 13.00 uur op zaterdag 24 oktober kunt u op een van deze adressen terecht om maximaal 3 struiken gratis op te halen. In verband met het coronavirus wordt u verzocht bij het ophalen de 1,5 meter afstand goed in acht te houden. De planten zitten in een pot en zijn nu ongeveer 1 meter hoog. Let op: de plastic zwarte pot van de plant mag niet in de plasticafvalzak, breng de pot(ten) terug naar de plek waar u de plant hebt opgehaald, dan wordt ervoor gezorgd dat ze opnieuw gebruikt worden.

Informatie
U kunt voor meer informatie altijd terecht op de website welkombijkant.nl. U kunt u hier ook aanmelden voor een maandelijkse nieuwsbrief. KANT is ook actief op social media, zoals Twitter, Facebook en Instagram via @welkombijkant. Wilt u meehelpen de community te vergroten en activiteiten te organiseren, dan kunt u zich aanmelden bij KANT.

Kijk ook bij

Expositie Joris van Spaendonck bij Van Loon Galleries

Van Loon Galleries organiseert een expositie met schilderijen van Joris van Spaendonck. De expositie is …