Bertolf en Nathalie Schaap (Foto © Studio Klaes, Dirk Schreuders)

Het programma van de TUINSESSIES 2023 is bekend

Een zomerse vrijdagavond of zondagmiddag met semi-akoestische livemuziek in de openlucht: dat zijn de TUINSESSIES. Vrijdag 26 mei kondigden initiatiefnemers Theater aan de Parade en Willem Twee muziek en beeldende kunst al aan dat ze verhuizen naar een andere locatie. Van 7 tot en met 30 juli vindt er een reeks van acht intieme concerten plaats in de tuin van Kloosterhotel de Soete Moeder. Bezoekers kunnen dit jaar ook een picknickmand bestellen om de TUINSESSIES-beleving compleet te maken. De kaartverkoop is gestart. Hoog tijd om het programma aan te kondigen.

Van bluegrass, nederpop, volks en een vleugje urban tot klassiek en indie. Gevestigde en talentvolle songwriters brengen tijdens de TUINSESSIES hun muziek op een kwetsbare manier ten gehore. Alleen of in kleine bezetting, niet of nauwelijks versterkt. Net als vorige zomer, en de zomer daarvoor, verrassen de TUINSESSIES ook dit jaar met een veelzijdig programma. Voor de derde editie staan de volgende artiesten op het programma.

Vrijdag 7 juli: Boaz & support-act Maurice van Hoek
Nadat Boaz in 2020 de finale bereikt in de SBS6 talentenshow We Want More, wil hij niets liever dan muziek maken. Hij maakt nu guitarsongs met oorsprong in de Amerikaanse rootsmuziek. In het voorprogramma staat Maurice van Hoek. Hij was lange tijd de muzikale rechterhand van Douwe Bob, is onlangs met zijn eigen bluegrassband gestart: The Switchbacks en treedt ook samen met Boaz op.

Lavinia Meijer

Zondag 9 juli: Lavinia Meijer
Harpiste Lavinia Meijer, misschien wel de bekendste harpiste van Nederland, geeft soloconcerten in zalen over de hele wereld van Carnegie Hall NYC tot de Berliner Philharmonie. Ze is uitgegroeid tot een van de belangrijkste harpisten van deze tijd.

Vrijdag 14 juli: Ruben Annink & support act Amina
“Ik zing het levenslied van mijn generatie”, aldus Ruben Annink. Hij zingt over actuele thema’s. Zijn muziek refereert aan Nederpop, volks en een vleugje urban. In het voorprogramma staat Amina: een Utrechtse songwriter en zangeres (2001) die geïnspireerd is door Adele, Amy Winehouse, Alessia Cara en Billie Eilish.

Zondag 16 juli: Bertolf
Bertolf bracht recentelijk een single uit met Ilse de Lange, toerde jarenlang langs de theaters met Her Majesty en vormde samen met Pascal Jacobsen (Blöf), Daniel Lohues en Paul de Munnik Musketiers, waarmee zij de singel Terug naar de Baai uitbracht en langs alle theaters van Nederland toerde. Tijdens de TUINSESSIES wordt Bertolf ondersteund door contrabassist Nathalie Schaap.

Vrijdag 21 juli: Pitou & support-act Morpheus
Op zeer jonge leeftijd kreeg Pitou een onverklaarbare interesse in klassieke muziek. Haar vader vond haar vaak gehurkt bij de radio, scrollend door stations, op zoek naar het geluid van orkesten en koren, waarna ze zelf ook geschoold werd in klassieke zang. Nu schrijft ze Indie-popliedjes, waarin klassiek ook zeker aan bod komt. In het voorprogramma staat Morpheus. Zijn liedjes zijn geïnspireerd op klassieke chansonniers; emotionele liedjes die het goed doen bij esthetische popfans.

Zondag 23 juli: Matteo Myderwyk
Als klassiek pianist aan het conservatorium verliet Matteo Myderwyk de muziek van zijn helden Bach, Liszt en Messiaen om zijn eigen stijl te ontwikkelen. Hij besloot de regels van klassiek over boord te gooien en kwam terecht in de wondere wereld van minimal en neo-klassiek. Hij bracht meerdere albums uit bij Excelsior Recordings.

Vrijdag 28 juli: Sharat Chandra Srivastava, Igor Bezget en Heiko Dijker & support-act Sanne Rambags
Sharat, Igor en Heiko zijn drie artiesten die Indiase muziek maken met invloeden van jazz en klassiek. In het voorprogramma staat Sanne Rambags (1994). Deze Brabantse vocalist, componist en tekstschrijver is actief in jazz, improvisatie én wereldmuziek. Ze is o.a. bekend van Under The Surface en bracht onlangs haar album Sister uit.

De Toegift (Foto: Rosa Meininger)

Zondag 30 juli: De Toegift
De Toegift combineert eigentijdse poëzie en hedendaagse Indie met jazzinvloeden. Altijd op zoek naar experiment, authenticiteit en het perfecte lied, speelt de Zeeuwse band met thema’s over tijd en nostalgie.

Om de beleving van de TUINSESSIES zo compleet mogelijk te maken, is het voor de bezoeker mogelijk om vooraf een picknickmand te bestellen. Hierbij heeft hij de keus uit een wijnmand, bestaande uit twee flesjes wijn, chips en pinda’s, en een bier- en frismand, bestaande uit twee flesjes bier, een flesje fris en een flesje sap (of vier flesjes bier of vier flesjes sap), inclusief chips en pinda’s. Prijs vanaf € 18,50 per picknickmand.

De TUINSESSIES vinden van 7 tot en met 30 juli plaats in de tuin van Kloosterhotel de Soete Moeder. Per zomerconcert wordt plek geboden aan maximaal 150 bezoekers. Ticketprijs vanaf € 17,50. Ga voor meer info naar tuinsessies.nl, Facebook @TUINSESSIES Den Bosch, en/of Instagram @tuinsessies_denbosch.

Kijk ook bij

Cursus Sterrenkunde in Den Bosch

Galaxis, de afdeling ‘s-Hertogenbosch van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde (KNVWS), verzorgt …