Het is geluk[t]; We gaan delen!

Eind april is het één jaar geleden dat Wereldwinkel ’s-Hertogenbosch de deuren opende van de nieuwe winkel in de Hinthamerstraat vlakbij de Sint Jans-kathedraal. Na een succesvol 1e jaar, na onze doorstart als zelfstandige wereldwinkel waar alleen vrijwilligers werkzaam zijn, kunnen en willen wij anderen laten delen in ons geluk!

Ondanks de gemaakte kosten voor het opknappen en inrichten van de nieuwe winkel, hebben we 2018 toch financieel positief afgesloten. Een deel van onze winst gaan wij daarom doneren aan 3 door ons geselecteerde goede doelen. Klanten van onze winkel mogen meebeslissen. In totaal stellen wij € 2.500 beschikbaar. Vanaf 24 april tot en met 15 juni kunnen klanten, via een keuzesysteem in de winkel, aangeven welk doel hun voorkeur heeft. Het goede doel met de meeste stemmen krijgt € 1.250 en de andere twee goede doelen respectievelijk € 750 en € 500. In de winkel is zichtbaar welke 3 goede doelen  geselecteerd zijn met de benodigde informatie. Ook zijn er beschikbare flyers voor de klanten, waarop die informatie vermeld staat.

Tijdens de actieweken wordt onze etalage beurtelings speciaal ingericht met producten die gerelateerd zijn aan de goede doelen.

De 3 goede doelen zijn:
* Pabita Timishina; Meisjes en jonge vrouwen in Nepal krijgen gratis uitwasbare maandverbanden, ondergoed, zeep en uitleg. Hierdoor hoeven zij geen enkele lesdag meer te missen, wat bijdraagt aan een goede educatie. Onze leverancier ‘Sjaal met een verhaal’ ondersteunt dit goede doel financieel.

* Africa at heart & Watoto foundation verkopen ‘Geluks- en troostvogels’. Deze houten vogeltjes zijn gemaakt en beschilderd door leden van een Masaistam uit Kenia en Tanzania. De opbrengst wordt gedoneerd. Africa at heart; geeft ondersteuning aan de bevolking van het noorden van Malawi waar onvoldoende voedsel en goed drinkwater is. Er is een irrigatie- en tuinbouwproject opgestart en bovendien is er een voorraadschuur gebouwd en voor de kinderen zijn er schoolbanken gemaakt. Watotofoundation maakt het mogelijk dat er activiteiten voor opvang en opleiding zijn voor de straatkinderen in Tanzania.

* Microkrediet voor Moeders; gelooft in vrouwelijk ondernemers- en leiderschap op het allerarmste niveau. Zij helpen de allerarmste vrouwen in Azië die geen toegang hebben tot financiële instellingen. Juist het stimuleren van economische bedrijvigheid voor deze vrouwen brengt duurzame ontwikkeling voor hen zelf en hun families. Mrinalika Jain uit India maakte gebruik van ‘Microkrediet voor Moeders’ en beschildert kleurrijke theepotten die verkocht worden via www.discovered.us.

Kijk ook bij

De Kerkhovense Molen houdt weer broodbakwedstrijd

Ingezonden mededeling De Kerkhovense Molen wil mensen graag laten kennismaken met de meelproducten de molen …