Het goede verhaal van de bladkorven

De bladkorven staan er al enkele weken, in Vught zijn dat er zo’n 250. De blaadjes vallen nu volop en de korven raken flink gevuld. Met de campagne #laatzeliggen vraagt KANT om aandacht om de blaadjes in uw tuin te laten. Is het dan fout om ze in de bladkorf te doen? KANT heeft links en rechts wat navraag gedaan.

De korven zijn vooral een service aan particulieren om het blad van gemeentelijke bomen dat in particuliere tuinen valt of waait ‘kwijt’ te kunnen raken. Dus niet voor het eigen snoeisel uit de tuin!

De inhoud van de bladkorf wordt in opdracht van de gemeente Vught door de Afvalstoffendienst Den Bosch opgehaald om verwerkt te worden bij een composteerbedrijf. De gemeente stelt haar inwoners eens per jaar in de gelegenheid om gratis compost af te halen. In 2019 ging dat liefst om 100.000 kg!! De blaadjes uit de korven kunnen via een omleidingsroute terugkomen in de tuin. Dat is dus goed nieuws! Huub Glas van KANT: “Toch pleiten we ervoor om de blaadjes zoveel mogelijk in tuinen te laten liggen als voedsel voor het tuinleven. Het blijft immers de eenvoudigste weg en voorkomt veel transport en brandstof. Maar soms is er te veel blad en dan biedt de korf een goede uitkomst.”

Kijk ook bij

Expositie Joris van Spaendonck bij Van Loon Galleries

Van Loon Galleries organiseert een expositie met schilderijen van Joris van Spaendonck. De expositie is …