Oetelkonzèrt 2020 ©tg

Het 57e Oetelkonzèrt goat viraal!

Het 57e Oetelkonzèrt gaat door. Dit nieuws is bekendgemaakt door de stichting Oetelkonzèrt die dit klassieke carnavalskonzèrt digitaal gaat uitzenden. In het 57e jaar van het Oetelkonzèrt zal het niet plaatsvinden op de gebruikelijke dinsdagavond voor carnaval, maar zal het worden aangeboden door middel van een streamingsdienst op vrijdagavond 12 februari omstreeks 20.11 uur.

De stichting Oetelkonzèrt gaat een volwaardige 57e editie neer zetten in samenwerking met de philharmonie Zuidnederland (PZN), het Theater aan de Parade, Omroep Brabant, L1 (regionale omroep Limburg). De philharmonie Zuidnederland heeft onder aanvoering van Raymond Vievermans samen met de stichting Oetelkonzèrt een zorgvuldig programma samengesteld, waarin de Oeteldonkse couleur locale niet wordt vergeten. Het gehele programma zal worden overgoten met een Oeteldonkse saus, zoals het Oeteldonks volkslied en natuurlijk het welbekende Oetellied, maar een aantal dingen houden we nog even geheim!!

Wat mag u wel verwachten? Een onvergetelijke avond met oorstrelende muziekstukken gebracht door de twee topsolisten Brigitte Heitzer en Rene Schuurmans, de philharmonie Zuidnederland en de vooraanstaande operadirigent Enrico Delamboye. Met andere woorden: een avond die de lockdown en corona even laat vergeten en u meevoert naar een andere wereld.

De Oetels en de stichting Oetelkonzèrt stellen deze digitale streamuitzending geheel belangeloos ter beschikking aan alle Oeteldonkers en natuurlijk ook aan alle bewoners van de omliggende moerassen. Zij proberen dan ook de bezoekers te bewegen om het met onbekenden, buren, familie, vrienden gezamenlijk, en natuurlijk met de coronabeperkingen en op 1,5 mtr afstand dit konzèrt gezamenlijk te beleven. Muziek brengt ons tezamen.
Via de websites van de c.v. de Oetels www.cvdeoetels.nl en de stichting Oetelkonzert www.oetelkonzert.nl kan iedereen de inlogcode ophalen, vervolgens kan er worden ingelogd op het platform Concert in Huis van www.classic.nl.

Het 57e Oetelkonzèrt blijft na afloop voor enkele weken beschikbaar voor degenen die het konzèrt gemist hebben of het nog een keer willen terugzien.

Kijk ook bij

Nieuwe website over 2e feministische golf in Brabant

Velen zullen zich de ludieke en mediagenieke actie ‘Baas in eigen buik’ nog herinneren waarmee …