HerstelVoirt over weerbaarheid en sociale media

HerstelVoirt is de naam van een groep betrokken Helvoirtenaren die meer openheid willen creëren rondom middelengebruik en het taboe willen doorbreken. Ze creëren een ’podium’ voor het delen van kennis en leren van elkaars ervaringen. Daarnaast organiseren ze informatieve avonden.

De bijeenkomsten gaan weer van start op woensdag 13 oktober. Dan komt Heldertheater naar Helvoirt. Van Heldertheater is bekend dat het op leerzame en ludieke wijze voorbeelden voorschotelt die we allemaal herkennen. Qua thema wordt gedacht aan weerbaarheid en sociale media. De aandacht zal gericht zijn op ouders en jongeren, dus belangstellenden zijn welkom samen met hun kind. De organisatoren hopen dat corona geen roet in het eten gooit en dat de fysieke informatieavond doorgang kan vinden. Dus ouders en jongeren uit Vught, Cromvoirt en Helvoirt, meld je gratis aan via herstelvoirt@gmail.com en verzeker je alvast van een plek op 13 oktober.

Middelengebruik
Het is vakantie en we mogen weer van alles. Misschien heb je als ouder geen goed zicht op wat je kind doet. Eigenlijk wil je het met je kind hebben over middelengebruik, maar weet je niet hoe je dat moet aanpakken. Op www.drugsinfo.nl/opvoeding/gebruikt-mijn-kind-iets kun je informatie daarover vinden. Zoek je informatie over middelengebruik, kijk dan ook eens op www.trimbos.nl en www.novadic-kentron.nl. HerstelVoirt is bereikbaar voor vragen of als je behoefte hebt om te praten over verslaving. Je kunt bellen naar 06-30569216 of mailen naar herstelvoirt@gmail.com. Alles wat je mailt wordt vertrouwelijk behandeld.

Kijk ook bij

Museum van Gedenkplaats Kamp Haaren op afspraak open

De Gedenkplaats bevindt zich na de verwoestende brand, op de tijdelijke locatie aan het Gildepad …