Herstelvoirt: online bijeenkomst over gebruik lachgas

Herstelvoirt is de naam van een groep betrokken Helvoirtenaren, die meer openheid willen creëren rondom middelengebruik en het taboe willen doorbreken. Herstelvoirt creëert een ’podium’ voor het delen van kennis en leren van elkaars ervaringen, daarnaast worden er informatieve avonden georganiseerd.

Het nieuwe Herstelvoirt-jaar is begonnen. Marja van Gorp: “We gaan opnieuw drie informatieve avonden organiseren. Een avond met een ervaringsdeskundige en een avond met kleinschalige workshops.” Op 1 maart is de eerste bijeenkomst. Herstelvoirt houdt dan een informatieavond voor ouders/verzorgers uit Vught en omstreken over lachgas. Deze avond wordt verzorgd door Laura Nijkamp. Zij werkt bij het Trimbos als onderzoeker en is adviseur voor gemeenten ten aanzien van lokaal middelenbeleid binnen het programma ‘jongeren en riskant gedrag’.

Online
Gezien de huidige omstandigheden zal deze informatieavond online gehouden worden. Dus als jij je opgeeft, krijg je een toegangslink. Dat wordt dus lekker kijken vanuit je eigen warme huis. Wat bespreekt Laura Nijkamp? Wat is lachgas, hoe herken je lachgasgebruik, praktische handvatten en tips voor ouders. Vanuit Trimbos wordt geadviseerd géén kinderen te betrekken bij deze informatieavond. Uiteindelijk gebruiken de meeste jongeren geen lachgas, zo weten ze uit onderzoek. De organisatoren willen niet-gebruikers niet nieuwsgierig maken. De avond begint om 19.30 uur.

Aanmelden voor de lachgasinformatieavond kan via Herstelvoirt@gmail.com. Herstelvoirt is bereikbaar voor vragen op telefoonnummer: 06 30569216.

Kijk ook bij

Extra maatregelen om PI Vught en omgeving te beveiligen

Op verzoek van de lokale driehoek (Openbaar Ministerie, politie, PI Vught en gemeente Vught) heeft …