Heropening Van Loon Galleries

Op zondag 12 maart heropent Van Loon Galleries vanaf 12:00 het nieuwe pand aan de Taalstraat 51, direct naast de vorige locatie. Belangstellenden kunnen vrij inlopen, nieuwsgierig rondkijken en genieten van de kunst. Drankjes en hapje staan klaar. Vanaf 14:00 zijn diverse kunstenaars aanwezig. Ten behoeve van de opening zijn diverse nieuwe kunstwerken gemaakt. Bij de openingsexpositie staan de rijk geornamenteerde vrouwenfiguren van Karin van de Walle in het zonnetje. Informatie op vanloongalleries.com.

Door Maarten Kroese

In het vorige pand heeft de galerie bijna tien jaar gezeten. Het werd nu tijd voor iets anders. Joris van Loon: “Wij hebben steeds meer activiteiten buiten de deur. Zoals de Biënnale Brabant en Art Breda. Het oude pand vergde veel tijd en aandacht wegens het onderhoud. Lastig te combineren met ander werk. Toen bleek dat deze Kropholler-pastorie uit 1953 vrijkwam, heb ik geen moment getwijfeld. Het is in perfect onderhouden staat, heeft huiselijke, intieme ruimtes, een gezellige barkamer met open haard, een schitterende expositiezolder en een prachtige binnenplaats. Daarnaast grenst het pand direct aan De Biechtstoel, met uitvoerige horecavoorzieningen, en de statige Mariakerk die we tijdens onze Vughtse Biënnales hebben gebruikt. Gelukkig blijft de expositieruimte vrijwel gelijk.”

Het pand ziet er inderdaad nu al geweldig uit. Strak afgewerkt, de kunstwerken perfect uitgelicht en veel verschillende soorten ruimtes. Een geschikt huis voor een artistieke ontdekkingsreis. Het is duidelijk dat het team van Joris van Loon niets aan het toeval heeft overgelaten en alles op alles heeft gezet om deze nieuwe locatie nog perfecter te maken dan de vorige. De kunstwerken komen in deze nieuwe galerie nog mooier uit.

Voorafgaand aan de officiële opening hebben al veel geïnteresseerden een kijkje genomen, de verhuischaos genegerend. Joris van Loon: “We hebben al een enorme toeloop gehad, heel veel positieve reacties gehad en zelfs al behoorlijk wat werk verkocht. Ondanks de rommel van de verhuizing. Soms was het zo druk dat we hele dagen stonden te praten en niets konden doen. Maar zondag zijn we helemaal op orde en is alles zoals het moet zijn. Het wordt vast een prachtige middag.”

Kijk ook bij

Naam Wasserij De Spuistroom terug in de Uilenburg

Sinds 21 juni 2024 is de originele ‘Eerste steen’ uit 1949 terug op het terrein …