(Foto: Albert Heijn / The Arrows)

Heropening Albert Heijn is een feit

Na heel wat tegenslagen en vertragingen bij de bouw was het vanmorgen dan eindelijk zover! De opening van het overweldigend grote nieuwe pand van Albert Heijn in het spiksplinternieuwe woon- en winkelcentrum Marktveldplein aan het Baron van Hövellplein in Vught. Weg uit het noodpand dat drie jaar geleden werd betrokken en daarmee van 1350 naar 2700 vierkante meter, inclusief magazijn en kantoren. De winkeloppervlakte is 2000 vierkante meter. Een mega-operatie. Er werd afgelopen weekend telkens gewerkt met twee ploegen van 75 mensen om de inrichting en de producten op zijn plek te krijgen. En toen mocht Sjanny Nouws, die al 50 jaar bij AH werkzaam is, het lint mee doorknippen. Tot haar grote verrassing was ze thuis opgehaald met een heuse limousine.

Door Ada Imming

Bedrijfsleider Niek Traag toonde zich zeer verheugd, ondanks het vele werk. Vrijdag werden 11.000 colli houdbare producten verwerkt, zaterdag werd de diepvries gevuld, zondag en maandag kwamen de verse producten en vanmorgen, vlak voor de opening, nog eens alle ultraverse producten, zoals onder meer vlees(waren), gebak en brood. Er waren steeds wel 30 mensen aan het werk.

Luxe planten en bloemen
Traag is ook heel blij met de uitgebreide planten- en bloemenafdeling met luxe soorten. Vorig jaar is supermarktketen Deen overgenomen door AH en daarmee ook de bloemencentrale. Er is een veel ruimere versafdeling, meer gebak en verspakketten en nieuw is het diepvriesbrood om thuis af te bakken. Ook zijn er veel meer glutenvrije, biologische en vegan producten. “Dat kan allemaal nu er meer ruimte is. Zoals uitbreiding van onze assortimentsgroepen en ook veel meer prijsfavorieten. We hopen dat de klanten, die onze noodwinkel niet meer bezochten door vooral het parkeerprobleem, weer graag bij ons terugkomen en genieten van wat we allemaal te bieden hebben”, zegt Niek Traag.

Proeverijen
Bij de feestelijke heropening was er muziek van de ‘Piece of Cake Jazzband’, een levensgrote hamster, een barista en een aantal proeverijen. De eerste 500 klanten kregen een presentje. Woensdag 24 en zaterdag 27 januari zijn de kinderen ‘s middags welkom om zich te laten schminken. “De proeverijen blijven ook nog de hele week”, laat Traag weten.

AH is met de 2700 vierkante meter de grootste huurder. De 62 appartementen en penthouses van het Raadhuys erboven zijn onlangs ook opgeleverd. Verspreid over de komende maanden worden ook Hema, Bruna, Etos, Gall & Gall, Bakkerij van Keulen, Pearle en Prijsvrij geopend. En er komt een openbaar toilet.

Teamgeest
Niek Traag: “Ik ben vreselijk trots op onze gloednieuwe, duurzame winkel. Alle koelingen zijn afgedekt en overal is ledverlichting. We hebben veertien zelfscankassa’s en twee gewone kassa’s, een geldautomaat, een oplaadpunt voor de OV-chipkaart en een Budbee-pakketkluis. De werkdruk was groot, maar het werkplezier ook. Ik ben megatrots op mijn medewerkers, vooral ook op hun werkhouding in het noodpand. Er heerste een enorme teamgeest om het samen te doen.”

Op de plek van het noodpand kan nu begonnen worden met Fase 2, de bouw van De Baron, met tien appartementen en drie winkels en Het Koetshuis met twaalf appartementen, drie patiowoningen en een horecagelegenheid.

Kijk ook bij

O’pen Atelierroute Oisterwijk

Op zondag 30 juni is de tweede editie van de O’pen Atelierroute Oisterwijk. Het is …