Herken verslavingsgedrag in je omgeving

Herstelvoirt is de naam van een groep betrokken Helvoirtenaren die meer openheid willen creëren rondom middelengebruik en het taboe willen doorbreken. Marja van Gorp: “We creëren een ’podium’ voor het delen van kennis en leren van elkaars ervaringen. Daarom organiseren we informatieve avonden.” Herken verslavingsgedrag in je omgeving. Wat zijn de signalen en wat kun je eraan doen. Op 16 november komt Ellen Ebbenn naar HelvoirtHuis, Kloosterstraat 30, om te vertellen over de aanloop naar de verslaving toe. Aanvang 19.30 uur, zaal open om 19.00 uur. Entree gratis!

‘Naasten’ worden samen met hun kind, broer of zus, partner of vriend door alle fases van verslaving meegezogen in het web van verslaving. Eerst zie je veranderend gedrag. Je hoort naasten vaak zeggen: “Je ziet dat er iets aan de hand is, maar je kunt er niet de vinger op leggen.” Ellen Ebbenn informeert de bezoekers over de aanloopfase naar de verslaving toe. Wat zie je aan je kind, huisgenoot of vriend? Wat zijn de signalen die je al iets kunnen vertellen? Wat zijn de valkuilen op zo’n moment? Waar kun je op letten en wat kun je dan nog doen?

Familie-ervaringsdeskundige
Ellen Ebbenn is familie-ervaringsdeskundige met een jarenlange ervaring als professional in de verslavingszorg. Ze is een expert op het gebied van begeleiden van naasten. Een naaste ben je als zus/broer/ouder/partner/vriend van iemand die verslaafd is. Ellen heeft een eigen praktijk voor naasten van verslaafden en begeleidt naasten voor Point O. Haar kracht is dat ze mensen van machteloosheid naar kracht weet te begeleiden.

Aanmelden
In een veilige en respectvolle omgeving geeft Herstelvoirt je de gelegenheid om kennis op te doen over gedrag en middelengebruik. Je kunt je aanmelden via herstelvoirt@gmail.com.

Kijk ook bij

Vier orgelconcerten in Cathrienkerk Den Bosch

Op vier achtereenvolgende zaterdagmiddagen in de maand mei vindt in de Cathrienkerk aan de Kruisbroedershof …