Herinneringen aan het Marktveld en wateroverlast

In de nieuwe aflevering van ‘Schatten van Vught’ haalt Ardien Jansen-van Oers herinneringen op aan haar jeugd op het Marktveld en het leven in het centrum van Vught. Ook de Maria- en Annaschool komen aan bod. Seizoensgebonden kinderspelen, spannende gebeurtenissen bij de smid en de slager en verhalen over buurtgenoten passeren de revue. Ardien woont al heel lang in Frankrijk, maar haar herinneringen zijn nog vlijmscherp.

Van heel andere orde is het artikel van Francien van den Heuvel over wateroverlast in Vught, Cromvoirt en Helvoirt. Zij schreef het proefschrift ’s-Hertogenbosch, eiland in een onmetelijke zee. Op verzoek van de redactie beschreef zij op basis van haar boek de situatie rond onze dorpen.

Het nieuwe nummer van ‘Schatten van Vught’ is verkrijgbaar bij Bruna Vught, de Wereldwinkel in DePetrus en het HelvoirThuis. Kosten: 7,50. Een abonnement (4 nummers per jaar) kost 25 euro.

Kijk ook bij

Schrijf je in voor het Open Podium

Wil je je instrument laten zien en horen? Dan is het Open Podium iets voor …

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.