Foodmarket met regionale en biologische streekproducten

Herhaling succesvolle TasteXL-Market

De Restaurant Alliantie ’s-Hertogenbosch en de ZLTO-vakgroep Biologische land- en tuinbouw herhalen op zaterdag 7 oktober het succesvolle concept van TasteXL-Market. De organisatoren willen daarmee gezamenlijk het biologische product meer op de menukaart zetten. TasteXL-Market staat voor vers, (h)eerlijk én passie. De tweede editie van de foodmarket met regionale en biologische streekproducten strijkt neer in Fort Isabella te Vught.

De Provincie Noord Brabant stimuleert de ontwikkeling van duurzame voedselproductie en ondersteunt dit initiatief. Voorafgaand aan de markt proefden Anne-Marie Spierings – Brabantse gedeputeerde Agrarische ontwikkeling, Energie en Bestuur –, Bart Derks – voorzitter Restaurant Alliantie ’s-Hertogenbosch – en Kees van Zelderen – voorzitter van de ZLTO-vakgroep biologische landbouw – alvast een gerecht met verse biologische producten. Op de foodmarket, die in verband met de versheid van producten duurt van 10.00 tot 15.00 uur, zullen exposanten o.a. streek- en biologische groenten, fruit, vlees, zuivelproducten en drank aanbieden. Restaurateurs van de Bossche Restaurant Alliantie presenteren kleine gerechten.

Shoppen met een chef
Om bezoekers op weg te helpen, zullen tijdens de foodmarket diverse chefkoks aanwezig zijn. Derks: “Het is de kunst om te koken met het aanbod van het seizoen. Wij realiseren ons dat dit niet altijd eenvoudig is. Om die reden geven chefs tips. Zij beantwoorden vragen over recepturen en bereiding van gerechten met producten uit dit seizoen en geven culinair advies om de streekproducten goed te kunnen toepassen.”

We Are Food 2018
De foodmarket is ontwikkeld onder de vlag van TasteXL. Onder deze titel wordt ook dit jaar op de laatste zondag van de herfstvakantie de culinaire route ‘Het grootste restaurant van Nederland’ georganiseerd. TasteXL en de TasteXL-Market, zijn dan ook onderdeel van een reeks aan food gerelateerde activiteiten van de Bossche Restaurant Alliantie en van biologische boeren tijdens het themajaar We Are Food in 2018. Deelnemers zijn o.a.: Tuinderij de Es (groenten), Tuinderij de Guit (groenten), Den Dungense Polder (kaas en zuivel), Poule den Dungen (kippenvlees), d’n Ark (specialiteitsproducten en demo koken), de Ruurhoeve (kaas), De Pure Keuken (soep en sandwiches), Keilekker (worstenbroodjes), Pure Flavor koffiebranderij (koffie, bio-koffiebonen en wijnen), Nobel Vlees (vlees en bewerkte vleesproducten), In de Boert (bier, wijn, kaas, jam etc.). De Koekoek (groenten/vlees), Imkerij Stad & Streek (honing), Natuurlijk Tomaat, Sterregaard (groenten/fruit), (Van Agtmaal (walnotenolie), De Schoffel (eieren), Boerderij Bleijendijk (vlees), Paddenstoelenrijk Rossum (paddenstoelen). Ook zullen chefkoks van diverse Bossche en regionale (sterren)restaurants aanwezig zijn.

Locatie: Fort Isabella, Reutsedijk 7, Vught (hal 11). Entree gratis. www.tastexl.nl/market of facebook: tasteXL.

Kijk ook bij

Jong talent exposeert in Museum Boxtel

Van 20 april tot en met 30 juni is in Museum Boxtel de expositie ‘MUBO …