Herbergier Jozef en Maria voor mensen met dementie

Half december openen Herbergier Jozef en Maria: twee kleinschalige woonvoorzieningen onder één dak met ieder 16 appartementen voor mensen metgeheugenproblemen. Het pand is gevestigd in het voormalige Damespaviljoen aan de Laan van Voorburg. De zelfstandige zorgondernemers, Erik-Marion en Walter-Judith, gaan verblijven in nieuw-gebouwde aanpandige woningen. Er wordt op het moment op volle kracht gewerkt om tijdig te kunnen openen en om voldoende medewerkers te vinden: huishoudelijke dienst, koks, verpleegkundigen, verzorgenden-IG, helpenden en vrijwilligers. Op zaterdag 29 oktober is er van 13:00 tot 15:00 een infomiddag bij Restaurant Mae op Marktveld 8. Extra info op herbergier.nl/jozef-vught of herbergier.nl/maria-vught.

Door Maarten Kroese

De grootschalige verbouwing van het rijksmonument op het terrein van Reinier van Arkel is nog in volle gang, maar vordert gestaag. Het gebouw wordt licht en overzichtelijk, de inrichting gaat huiselijkheid en geborgenheid uitstralen.

Marion en Erik van Herbergier Jozef

Aan de zorgondernemers – plus ieder een team tot 30 medewerkers – de taak om de kernwaarden van de Herbergier te garanderen: waardigheid, veiligheid en keuzevrijheid. Beide koppels hebben ruime ervaring. Marion is al 25 jaar verpleegkundige, op een Intensive Care, in de thuiszorg en twee jaar in een verpleeghuis voor mensen met dementie. Erik is planner en leidinggevende van huis uit. Hij werkte ook als logistiek medewerker. “Onze expertises en ons sociale hart komen hier volledig tot hun recht.” Judith heeft zowel ziekenhuis- als verpleeghuis ervaring en neemt de persoonlijke aandacht voor ouderen uit haar cultuur mee. Walter is momenteel werkzaam in de bloemenhandel. Zij waren al jaren bezig om van hun droom werkelijkheid te maken: een thuis voor mensen met dementie.

De franchiseformule ‘Herbergier’ is eigendom van De Drie Notenboomen. Ieder  zorgechtpaar is primaire stakeholder, verantwoordelijk voor het wonen, de zorg en de bedrijfsvoering. Inmiddels zijn er 45 Herbergiers in Nederland, meestal gevestigd in bijzondere panden. Zonder eventuele medische beperkingen hebben de bewoners maximale vrijheid in een open en huiselijke sfeer. Buiten nodigt de prachtige bosrijke omgeving uit tot een heerlijke wandeling, al dan niet met een begeleider. Binnen zijn gezellige, gemeenschappelijke ruimtes als een eet- en huiskamer. De lunch en het diner worden samen gebruikt, bovendien kan familie altijd aanschuiven. De bewoners kunnen hier leven alsof ze gewoon thuis zijn. De inrichting van de appartementen en het huis sluiten ook zoveel mogelijk op ‘vroeger’. Beide zorgechtparen verheugen zich enorm op de komst van de medewerkers en bewoners.

Judith en Walter van Herbergier Maria.Kijk ook bij

Kerstconcerten Kerstkoor Boxtel

De Vereniging Kerstkoor Boxtel zal dit jaar twee kerstconcerten verzorgen. U bent van harte welkom …